Una llista acabada amb presses però amb grans noms per bandera i el lema 'Si TU no votes, res no canviarà' és la carta de presentació de la candidatura fusionada d'Enric Crous i José María Torres per les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona. "Ahir veient el Barça encara estàvem tancant la llista", assegura Crous, que després de l'intent frustrat d'un acord amb les dones de 50a50, "ens van quedar quatre epígrafs per omplir" i les darreres confirmacions s'han rebut aquest matí.

No obstant, l'equip titular engloba grans noms i compta amb un 40% d'integrants de menys de 50 anys, un 30% de dones, un 45% d'empreses del territori i un 70% de pimes. Alhora, el nou lema pretén "apel·lar a tot el cens, incloent grans, petites i micro empreses i també autònoms", amb la voluntat de "caminar en la mateixa direcció". Un lema, per cert, inspirat en la famosa campanya del PSC de José Zaragoza, el conegut 'Si TU no vas, ells tornen'. 

La llista completa -amb l'excepció d'un nom a l'epígraf 'Fusta, suro i altres manufactureres', del qual només se'n sap que serà una dona- s'ha presentat aquest matí al CCCB on hi han assistit tots els que han pogut per presentar-se davant de la premsa personalment. Entre els grans noms que acompanyaran Crous i Torres en el viatge hi seran Miquel Martí (Moventia), Oriol Guixà (La Farga), Mercè Pujol (Ficosa), Joan Planes (Fluidra), Joan Font (Bonpreu), Imma Amat (Amat Immobiliaris) i Josep Santacreu (DKV Seguros), entre d'altres. 

Una altra de les qüestions que s'ha resolt avui i que era un enigma fins ara és l'empresa per la que es presenta Crous, que ha anunciat avui, finalment, que es tracta de R.P UNO SL/ Interprofit, empresa de la qual n'és accionista i que assegura que "formar-ne part m'ha obert els ulls que fra de les indústries també hi ha vida"- 

Acords frustrats, paritat i una piulada

Les negociacions amb l'associació de dones Lideratge 50a50 han acabat frustrades, tal i com comunicava ahir un tuit de la campanya de Crous. "Finalment no hem pogut assolir un acord de candidatura amb l’Associació 50a50", deien a través de les xarxes socials. "Han estat un munt de trobades i molta il·lusió per part de totes i tots, però ambdós camins no s’han acabat trobant. Molta sort a tots els candidats i candidates".

L'explicació oficial que ha donat avui el director de la campanya, Jaume López, ha estat que "l'acord no ha estat possible perquè es requeria confiança al 100% i ara mateix estava al 90%". "No és un viatge per dos mesos", ha recordat López, "ja que la nostra intenció és guanyar i, per tant, 4 anys sense confiança absoluta no era factible". 

Per la seva banda, des de 50a50 s'han apressat a fer un comunicat, en el que han assegurat que "tot i ser les impulsores de l’acord que han aconseguit aquestes dues candidatures, volem deixar constància del fet de què diferents interessos econòmics i de poder per part d’aquestes llistes han bloquejat el pacte a tres. L’Associació ha fet concessions fins a darrera hora per tal d’arribar a una entesa, però malauradament ens hem hagut d’assabentar de la seva decisió per una piulada". 

Sigui com sigui, les dones de 50a50 es presentaran per epígrafs, "seguint la seva idea inicial", i no en seran 40, "però sí que serem més dones que a les altres llistes", han assegurat. 

D'aquesta manera, les cartes estan sobre la taula. Crous i Torres es presenten amb el seu equip estrella i es disputaran amb la llista de Carles Tusquets -que es coneixerà divendres-, la de Ramon Masià i les llistes que presenten l'independentisme per la seva banda -de la mà del CCN i l'ANC- i les dones de 50a50 d'altra banda.