Els crèdits concedits per les entitats financeres a les empreses espanyoles va augmentar un 4,8% al maig, en ple estat d'alarma pel coronavirus, respecte el mateix mes de 2019, de manera que els préstecs a les societats no financeres es van situar en el nivell més alt des del maig de 2015.

Cauen els crèdits a les famílies

Per contra, els crèdits a les famílies residents a Espanya es van reduir un 1% respecte a l'any anterior i van marcar el mínim des de l'abril de 2006, segons les dades facilitades aquest dimecres pel Banc d'Espanya. Les dades tot just tenen variació des de l'abril, l'altre mes complet en què va estar vigent l'estat d'alarma i les limitacions a l'activitat per la pandèmia de coronavirus.

Al maig, les empreses tenien crèdits per un import de 942.468.000 d'euros, un 2% més que en el mes anterior, mentre que els de les famílies van arribar 697.315.000.

D'aquests 697.315.000 d'euros, la major part 513.786 milions- corresponen a prestem per a la compra d'habitatge, un 1,8% menys que un any abans; 183.529 són de crèdits al consum, que van créixer un 1,2% respecte a l'any anterior.

Pel que fa a les empreses, després d'encadenar al desembre, gener i febrer tres mesos de descensos, els crèdits van començar a repuntar al març, quan es va decretar l'estat d'alarma i es va paralitzar l'activitat econòmica. La tendència s'ha consolidat i ampliat a l'abril i maig, impulsada per les línies de finançament ofertes pel govern espanyol, per exemple a través de l'ICO.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat