El Corte Inglés ha venut l'edifici de Francesc Macià a Barcelona per 151,5 milions d'euros i té un compromís de lloguer amb l'edifici fins al desembre del 2020. Fonts d'El Corte Inglés han informat a Europa Press que el centre de Diagonal "suplirà" el de Francesc Macià, en ser a prop, i que el personal es recol·locarà als diferents establiments que té el grup.

En aquest sentit, han remarcat que tenen un marge d'un any i mig per a la recol·locació dels prop de 400 treballadors que hi ha al centre de Francesc Macià. Sobre el comprador, les esmentades fonts han explicat que es tracta d'un "particular" que estava molt interessat en l'edifici.

El grup disposa a Barcelona dels centres de plaça Catalunya, el Portal de l'Ángel, Can Dragó i l'Hipercor de Meridiana, a més del de Diagonal.

Pla de desinversions

Les esmentades fonts han negat que la venda de l'edifici de Francesc Macià s'emmarqui en el pla que el grup va anunciar a finals del 2018 per a la desinversió d'actius immobiliaris no estratègics per reduir el seu deute per un import estimat que oscil·la entre els 1.500 i 2.000 milions d'euros.

El pla inclou 14 immobles comercials i d'oficines, 65 actius immobiliaris de diversa índole, i 16 parcel·les de terra, i els actius objectes de l'operació estan ubicats en diferents llocs, però amb una concentració més gran a les províncies de Madrid, Barcelona, Màlaga i Sevilla.