La pandèmia de coronavirus és global i per això, l'operació de salvament de l'economia només pot arribar de les grans institucions internacionals, perquè els països no tenen diners: el Banc Central Europeu, el Fons Monetari Internacional i la Reserva Federa. Així ho defensa Xavier Sala-i-Martit. En una entrevista el programa Preguntes Freqüents de TV3va plantejar la recepta clau per combatre la crisi de l'economia derivada del Covind-19: imprimir bitllets. 

"L'única solució és que el Banc Central Europeu imprimeixi diners i els regali als governs", va subratllar el catedràtic d'Economia de la Universitat de Columbia. La proposta ha generat una allau de preguntes, sobretot a les xarxes. La principal, les conseqüències que una mesura d'aquestes característiques pot tenir en l'activació de la inflació.

El propi Sala-i-Martin hi ha respost a Twitter. "Als q m'heu seguit al FAQS i em preguntei si imprimir diners no causarà inflació. La resposta és (1) és possible però preocupar-se de la inflació quan tenim un virus assassí q ha paralitzat l'economia mundial és com preocupar-se de si les cadires del titànic estan ordenades".

Durant l'entrevista, Sala-i-Martin s'ha confessat "pessimista perquè el lideratge polític és deficient", però "optimista" perquè "la solució final vindrà de la ciència i arribarà aviat". 
 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat