L'Ibex 35 ha conquerit la cota dels 6.800 punts després d'anotar-se un ascens de l'1,55% en la sessió d'aquest dimarts, impulsat pel sector bancari i amb els inversors atents a les reunions de la Reserva Federal (Fed) i del Banc Central Europeu (BCE) per abordar noves mesurades d'estímuls per afrontar l'impacte econòmic del coronavirus.

La setmana està marcada per una primera tanda de resultats empresarials, entre ells Santander, Bankia, BBVA, CaixaBank i Sabadell, en un escenari marcat pel coronavirus i pels plans de reactivació de l'economia en alguns països europeus, entre ells Itàlia. De fet, aquest dimarts li ha tocat el torn a Banc Santander, que ha anunciat un benefici de 331 milions fins al març, un 82% menys, després de proveir 1.600 milions pel coronavirus. Les seves accions han pujat un 4,78%.

En el pla macroeconòmic, aquest dimarts s'ha conegut que l'atur a Espanya va pujar en 121.000 persones en el primer trimestre de l'any, que suposa un 3,8% més que en el trimestre anterior, i que l'ocupació va disminuir en 285.600 llocs de treball (-1,4%), acusant així part de l'impacte de la crisi sanitària i de la declaració de l'estat d'alarma a partir de mitjans de març. En ambdós casos es tracta dels pitjors registres d'atur i ocupació des de l'any 2013.

Les borses europees també han tancat la jornada amb optimisme, amb avenços de l'1,85% a Londres, de l'1,32% a París, de l'1,25% a Fráncfort i de l'1,78% a Milà.

El barril de petroli West Texas Intermediate (WTI), de referència per als Estats Units, se situava en els 12,10 dòlars, mentre que el cru Brent, de referència per a Europa, marcava un preu de 20,23 dòlars.

Per la seva part, la prima de risc espanyola es contenia en 133 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a deu anys en el 0,836%, mentre que la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0843 'bitllets verds'.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat