L'Ibex 35 ha trepitjat l'accelerador fins a experimentar un rebot del 3,21%, la qual cosa ha portat el selectiu a concloure la jornada d'aquest dimecres sobre la cota psicològica dels 7.000 punts.

L'índex, que ha finalitzat en els 7.055,7 punts, s'ha comportat així previ a la reunió de la Reserva Federal (Fed) sobre la crisi del coronavirus, el desenllaç del qual es coneixerà rere el tancament dels mercats europeus. Tant la Fed com el Banc Central Europeu (BCE), que es reunirà aquest dijous, abordaran noves mesures d'estímuls per afrontar l'impacte econòmic de la pandèmia.

Alhora, la jornada ha estat marcada per l'allau de resultats empresarials i per la publicació del PIB als Estats Units. L'economia nord-americana va registrar una contracció anualitzada del 4,8% en el primer trimestre de l'any com a conseqüència de l'impacte de la pandèmia del Covid-19, davant el creixement del 2,1% observat en el trimestre immediatament precedent.

En aquest context, l'agència Fitch ha retallat el ràting d'Itàlia, fins a 'BBB-', i l'ha situat un esglaó per sobre del bo porqueria, a causa de l'impacte de la pandèmia del coronavirus en la seva economia. Espanya ha presentat el seu pla de desescalada que tindrà quatre fases: engegarà el 4 de maig i durarà vuit setmanes, fins a finals de juny.

La resta de borses europees han finalitzat en línia amb l'Ibex 35, amb rebots del 2,77% per al Ftse 100 de Londres, del 3,32% per al Cac 40 de París, del 2,94% per al Dax de Fráncfort i del 2,17% per al Mib de Milà.

Així mateix, el barril de petroli West Texas Intermediate (WTI), de referència per als Estats Units, cotitzava en 15,8 dòlars, mentre que el cru Brent, de referència per a Europa, marcava un preu de 22,43 dòlars.

Per la seva part, la prima de risc espanyola es relaxava a 128 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a deu anys en el 0,798%, mentre que la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0854 'bitllets verds'.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat