Davant la situació d’emergència generada amb motiu de la crisi del coronavirus, la Fundació ”la Caixa” destina 3 milions d’euros a ajudes extraordinàries per a l’alimentació de famílies vulnerables.

Es calcula que aquesta injecció econòmica pot contribuir a pal·liar la situació de més de 10.000 famílies que l’entitat atén de forma habitual a través del seu programa de CaixaProinfància, i que es canalitzaran a través de les més de 400 entitats socials que implementen el programa CaixaProinfància.

A Catalunya, un total de 2.925 famílies rebran una ajuda de 300 euros cadascuna a través d’una targeta que permet comprar als establiments d’alimentació. La iniciativa té com a objectiu oferir suport econòmic a persones en risc d’exclusió, que poden veure afectades les seves fonts d’ingressos en el context actual. En el que portem d’any, 7.415 famílies han estat ateses per CaixaProinfància a Catalunya.

El programa treballa amb la premissa que les condicions de l’entorn, com la salut, l’organització familiar o la xarxa social, influeixen directament sobre els processos d’aprenentatge i l’escolarització, de manera que els infants i els adolescent que viuen en contextos vulnerables tenen més dificultats per assolir l’èxit escolar.

En la situació actual, les famílies amb menys recursos són les que pateixen més l’impacte del coronavirus. Per aquest motiu la Fundació ”la Caixa” reforça la seva acció sobre aquestes famílies, i ho fa centrant-se en l'aspecte de l’alimentació infantil.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat