La Comissió Nacional de Mercats i Valors (CNMV) avala les juntes d'accionistes de les societats que cotitzen se celebrin telemàticament per respondre a la crisi del coronavirus Covid-19, que ja ha infectat més de 1.600 persones a l'Estat. En un comunicat, l'organisme encarregat de supervisar i inspeccionar els mercats de valors espanyols ha dit que veu "raonable" que es possibiliti l'assistència remota i el vot a distància dels participants, que es minimitzi el nombre de persones que s'han de desplaçar i que, "si els mitjans estan disponibles", es realitzin "íntegrament de forma telemàtica". Grans empreses com Naturgy, Banc Sabadell, BBVA o Santander ja han decidit afavoriran fer les juntes a distància.

En el text, la CNMV, ha assegurat que "en les actuals circumstàncies" ha de reconèixer el "màxim marge de flexibilitat" als consells d'administració de les companyies cotitzades per adoptar mesures i solucions que contribueixin a preservar la salut de les persones i a evitar la propagació del virus.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat