La Cambra de Comerç de Barcelona estima que el trànsit aeri a l'aeroport de Barcelona es podria reduir al voltant d'un 80% durant un mes. La institució ha fet aquest càlcul basant-se en les xifres registrades als 25 principals aeroports de la Xina a principis del 2020 després de declarar-se la fase més aguda de la crisi pel coronavirus.

La baixada del 80% es va mantenir durant un mes i va anar seguida d'una gradual recuperació. La tendència s'ha repetit en el cas d'Itàlia, concretament als aeroports de Roma i Milà, on la setmana passada es va registrar una frenada brusca de l'activitat fins a assolir el llindar del -80%, que aquesta setmana s'està mantenint amb petites oscil·lacions diàries.

Segons la Cambra de Comerç, a Barcelona sestà reproduint l'esquema de reducció accelerada de vols comercials com va passar a la Xina i està passant a Itàlia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat