La Cambra de Barcelona ha posat en marxa un fons de solidaritat per captar recursos i orientar-los a la fabricació, compra o investigació contra el coronavirus i a ajudar a empreses i autònoms a reactivar el seu negoci. El fons pretén potenciar diverses iniciatives orientades a la lluita contra la pandèmia amb l'objectiu de potenciar la solidaritat entre les empreses i els autònoms.

Per a la fabricació, compra o investigació orientada a material, vacunes o sistemes de diagnòstic per a la lluita contra el coronavirus s'establiran aportacions econòmiques directes. Pel que fa a ajuda a empreses, s'ha d'aportar finançament per desenvolupar programes d'acció basats en l'assessorament i l'acompanyament per mitigar els problemes plantejats, ja que la Cambra s'ha marcat com a objectiu que, en la mesura del possible, no tanqui cap empresa.

Les aportacions al fons ja estan obertes a través del web de la Cambra de Barcelona i, fins ara, s'han recollit més de 60.000 euros. A més, està obert el període per presentar les candidatures de projectes que aspirin a rebre ajudes.

La coordinació de la Cambra ha permès que diversos hospitals de Catalunya hagin pogut rebre urnes de metacrilat per augmentar la seguretat a l'hora d'entubar pacients i s'ha contribuït a la fabricació de respiradors.

També s'ha habilitat un canal gratuït perquè empreses i autònoms traslladin els seus problemes i necessitats i, fins ara, s'han atès més de 700 sol·licituds d'ajuda.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat