L'Ibex 35 ha donat la volta al tancament per tancar amb un descens de l'1,11%, la qual cosa l'ha portat a situar-se en els 6.763,4 punts, finalitzant així en línia amb la jornada negativa que va viure ahir amb les pessimistes previsions del Fons Monetari Internacional (FMI) respecte a dèficit i deute per la crisi del coronavirus.

El selectiu espanyol, que iniciava la sessió borsària amb força i avançant cap a la cota dels 7.000 punts, es desinflava a mesura que avançava el matí, però encara cotitzava en verd entorn de les dotze del migdia. Al marge de les previsions de l'FMI, que espera que Espanya registri el 2020 el dèficit més gran des del rescat bancari, el 9,5% del PIB, i que el deute es dispari al 113%, el mercat segueix de prop la presentació de resultats empresarials.

Així mateix, el Llibre Beix de la Reserva Federal (Fed), document que proporciona una avaluació de l'economia detallada pels dotze bancs centrals regionals nord-americans amb informació recopilada abans del passat 6 d'abril, ha alertat que els descensos en el nivell d'ocupació com a resultat del coronavirus s'estendran durant diversos mesos.

A Espanya, el Tresor Públic ha captat aquest dijous 6.535,6 milions d'euros en una nova subhasta de deute a llarg termini, per sobre del rang màxim previst de 6.500 milions d'euros, però ha tornat a augmentar els costos, arribant fins i tot a duplicar la rendibilitat als bons.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va acordar a última hora de dimecres prorrogar un mes, des del 18 d'abril al 18 de maig, la prohibició de constituir o incrementar les posicions curtes netes sobre accions admeses a cotització a la Borsa espanyola.

La resta de borses europees han posat fi a la sessió amb ascensos del 0,55% en el cas del Ftse 100 de Londres, del 0,21% per al Dax de Fráncfort i del 0,29% per al Mib de Milà. Només el Cac 40 de París acabava amb una lleugera caiguda del 0,08%.

Així mateix, el preu del barril de qualitat Brent, de referència a Europa, se situava en els 27,4 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate (WTI), referència per als Estats Units, cotitzava entorn dels 20 dòlars.

Per la seva part, la prima de risc espanyola escalava a 130 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a deu anys en el 0,824%, mentre que la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0839 'bitllets verds'.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat