El comitè d'empresa d'Iberia Barcelona ha decidit donar una setmana de marge a la direcció de la companyia perquè s'assegui a negociar i ha posat com a data límit per registrar una altra vaga del personal de terra divendres 2 d'agost.

En un comunicat de premsa emès aquest dimarts, el comitè ha explicat la decisió que van prendre ahir, en la qual es va aprovar per 14 vots a favor i 2 abstencions la continuïtat de les mobilitzacions durant el mes d'agost i el mandat al comitè de vaga per forçar a la direcció a negociar durant aquesta setmana.

"En el cas que no hi hagi intenció de negociar per part de la companyia, el comitè d'empresa d'Iberia Barcelona es veurà obligat a tornar a convocar aturades durant el mes d'agost", indica el comunicat.

En el comunicat els treballadors, que ja van realitzar dues jornades de vaga el cap de setmana passat del 27 i 28 de juliol, insisteixen que la solució del conflicte s'ha de negociar a Catalunya, encara que la firma final sigui en l'àmbit estatal.

Els treballadors exigeixen estabilitzar l'ocupació, transformant la totalitat dels empleats fixos a temps parcial en fixos a temps complet, i passar a fixos a 400 treballadors eventuals, d'una plantilla de més de 1.000 persones.

Els representants dels treballadors creuen que això solucionaria la majoria de problemes que pateix actualment la plantilla, com l'"abús d'hores extraordinàries obligatòries" o la reorganització de torns i horaris que permetrien a la plantilla d'Iberia Barcelona treballar en "condicions dignes"

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat