Comissions Obreres ha anunciat aquest dissabte la seva intenció de convocar aturades a Renfe i a Adif durant els propers quatre mesos, entre juny i setembre, que coincidirien així amb les vacances d'estiu.

L'objectiu del sindicat, un dels majoritaris a les dues empreses ferroviàries públiques, és manifestar el seu rebuig a l'actual model de ferrocarril, i reclamar més personal i la recuperació dels salaris dels empleats d'ambdues companyies.

El sector ferroviari de Comissions Obreres va manifestar en un comunicat la seva intenció de sumar a les seves aturades a la resta de sindicats amb representació a Renfe i a Adif, atès el seu "convenciment que coincideixen en l'anàlisi de la situació i en la necessitat de passar a la mobilització".

En concret, el sindicat denuncia la disminució del nombre d'empleats que acumulen Renfe i Adif, i reclama un "pla plurianual d'ocupació que suposi més ingressos de treballadors que els registrats en els últims anys per rejovenir les plantilles i garantir la prestació de servei".

Comissions Obreres reivindica també una "recuperació" dels sous de l'actual plantilla que, segons indica, ha perdut un 5% de poder adquisitiu "després de cinc anys de congelació salarial i uns altres dos pujant a l'1%".

A més, denuncia l'actual model ferroviari "basat només en l'AVE" i en "cops publicitaris amb promeses d'inversions".

En aquest sentit, també manifesta el seu rebuig a les externalitzacions de feines, com les de manteniment i les de venda de bitllets, i a la situació del negoci de transport de mercaderies en tren, i denúncia la "inconcrecció" del nou acord amb l'Estat sobre prestació de serveis públics, pendent encara de firmar-se des de la seva aprovació el desembre de 2017.