La Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC) ha presentat aquest dijous una demanda contra el conseller delegat de Tesla, Elon Musk, acusant-lo de frau per una sèrie de missatges a la xarxa social Twitter "falsos i enganyosos" sobre la possible sortida a borsa de la companyia d'automòbils elèctrics.

En una demanda presentada en el tribunal federal de Manhattan, la SEC sosté que Musk "sabia o estava sent temerari" en no saber que estava enganyant els inversors amb la seva informació sobre la possible privatització de Tesla anunciada el passat 7 d'agost als seus més de 22 milions de seguidors a Twitter.

Igualment, apunta també als missatges a Twitter en els que informava sobre el preu de les accions, que hi havia "fons assegurats" i que el suport dels inversors estava confirmat. En la demanda, la SEC demana que s'inhabiliti Musk per dirigir empreses públiques, la qual cosa inclouria Tesla, així com que se li imposi una multa civil.

Per la seva part, el fundador de Tesla assegura en un comunicat remès als mitjans que "no ha fet res de dolent" i que aquesta "acció injustificada" per part del SEC el deixa "profundament trist i decebut". "Sempre he actuat en favor de la veritat, la transparència i els inversors. La integritat és el valor més important de la meva vida i els fets demostraran que mai no els he posat en compromís de cap manera", ha afegit Musk en el comunicat.