El Govern ha acordat amb els sindicats el pla per reduir els interins i la temporalitat al sector públic i que contempla la convocatòria de les places estructurals ocupades per interins des de fa més de 3 anys i una indemnització de 20 dies per als quals no superin el concurs.

L'acord s'ha tancat pels tres sindicats majoritaris, CCOO, CSIF i UGT, després de la reunió de la Taula General de Negociació de les administracions públiques convocades pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i integrada, per representants de totes les comunitats autònomes i dels sindicats més representatius, incloent-hi CIG i ELA.

Quin és l'objectiu de la reforma?

L'objectiu de la reforma és situar la taxa de temporalitat per sota del 8% per a la qual cosa es preveu un procés d'estabilització que afectarà més de 300.000 places estructurals ocupades per personal temporal i que hauran de ser fixes abans del 31 de desembre de 2024 "com a data límit improrrogable". Per complir els terminis, les administracions hauran d'agilitar els processos selectius, amb la reducció de terminis, la digitalització de processos o l'acumulació de proves en un mateix exercici, recull l'acord.

Des de CSIF han valorat l'acord perquè "ofereix seguretat jurídica, defineix amb claredat les situacions en abús i frau de Llei i incorpora mesures dissuasives i sancionadores per acabar d'una vegada per sempre amb l'abús en la temporalitat". A més, han subratllat la importància de la constitució d'una comissió de seguiment, on seran "especialment vigilants" amb el correcte desenvolupament de tots aquests processos.

Des de CCOO han valorat que les mesures són un "bon marc general que haurà de ser adaptat als diferents sectors i administracions" i des de la UGT han subratllat que adopta "mesures preventives i sancionadores per evitar les irregularitats que converteixen el nostre país cíclicament en un país en abús de temporalitat".

Ministre politica territorial Miquel Iceta - Efe

El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, durant la presentació de l'acord - Efe

20 dies de compensació

Una altra de les claus del pla és que els interins que no aconsegueixin aconseguir la plaça que estan ocupant se n'aniran amb una compensació de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats, tant si són funcionaris interins com personal laboral. No obstant això, en aquest últim cas, en regir-se per l'Estatut dels Treballadors, rebran la indemnització de 12 dies per fi de contracte més una compensació fins a arribar els 20 dies en total.

Per a l'adjudicació d'aquestes places, es respectaran els principis d'igualtat, mèrit, capacitat, publicitat i lliure concurrència, a través de concurs-oposició. La fase de concurs tindrà una valoració del 40% i en ella es tindrà en compte majoritàriament l'experiència. Així mateix, el pla recull que els mecanismes de mobilitat o de promoció interna previs de cobertura de plaça seran compatibles i discorreran en paral·lel als processos d'estabilització.

Les persones que no superin el procés selectiu, encara que marxin amb la indemnització, es podran integrar a borses de treball d'interins específiques o a les borses ja existents.

Noves condicions per a la contractació temporal

D'altra banda, es planteja reformar l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic per establir noves condicions amb què contractar empleats interins. Així, es podrà cobrir amb un interí les places vacants, quan no sigui possible fer-ho amb un funcionari de carrera, només per una durada màxima de tres anys.

També podran ser contractats interins per substituir de forma transitòria els seus titulars pel temps estrictament necessari, per a l'execució de programes temporals, per un màxim de quatre anys, o per excés o acumulació de tasques amb un termini màxim de nou mesos en un període d'any i mig. L'administració donarà per finalitzada la relació laboral de l'interí, sense dret a indemnització, "quan desaparegui la causa del nomenament o arribat al terme previst en el mateix".

També quan es produeixi la incorporació del personal funcionari de carrera a la plaça per a la qual va ser nomenat o "per raons organitzatives degudament justificades i motivades" que impliquin "la supressió o amortització de la plaça".

Imatge principal: Una professora fent classe en una escola. L'educació és un dels sectors on hi ha més interins hi ha en l'administració - ACN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat