Davant la convocatòria de vaga general el pròxim 11 d’octubre, convocada per la Intersindical-CSC i "sense entrar a valorar les reivindicacions que la motiven", des de la patronal Cecot, liderada per Antoni Abad, considera que els aspectes que al·lega el sindicat per impulsar la vaga com l’actual marc laboral, la cronificació de l’atur femení o el baix resultat de les polítiques d’igualtat de gènere impulsades fins el moment, suposen una "rèmora i un desaprofitament de talent que no ens podem permetre com a societat". En aquest sentit, la Cecot "comparteix i assumeix amb els sindicats aquest rebuig, que entén que ha de ser un rebuig de tota la societat, a la desigualtat i discriminació que pateixen les dones i el rebuig a la violència masclista", però evita adherir-s'hi perquè considera que una vaga general no és "un instrument òptim i efectiu per aportar solucions reals".

En un comunicat, la Cecot considera que "ens cal un nou marc laboral, adaptat a la realitat dels nous models econòmics que s’estan desenvolupant en els darrers anys fruit de la internacionalització, la robotització o la transformació digital"; així com que "cal donar solució efectiva a temes com les cotitzacions i les pensions i millorar el sistema de rendes garantides i prestacions". Tanmateix, la patronal catalana "no creu que una vaga general sigui un instrument òptim i efectiu per aportar solucions reals, i després de l’11 d’octubre caldrà continuar treballant conjuntament amb tots els altres agents socials per aportar propostes fruit del diàleg social".

"Com a organització empresarial que som, entenem que tot i la gravetat de la situació política que estem vivint i més enllà dels posicionaments personals de cadascú, reiterem que la convocatòria d’una vaga general no és la resposta adequada per canalitzar el malestar d’una part important de la societat catalana, tot i la situació política complexa que estem vivint en els darrers anys i més enllà dels criteris personals de cada empresari i empresària", assegura la patronal en el comunicat.  

En aquest sentit, la patronal considera que les vagues generals són instruments "pensats per resoldre conflictes laborals" i creuen que "no és convenient traslladar la conflictivitat política al si de les empreses i generar un impacte econòmic que perjudica tant les empreses, com els treballadors catalans".

Per últim, asseguren que des de la Cecot continuaran amatents a totes aquelles decisions o polítiques que tinguin incidència sobre l'activitat empresarial perquè "aquesta és la nostra raó de ser com a confederació empresarial que som". "I vetllarem, com ho hem estat fent al llarg de la nostra història, perquè les conseqüències d'aquestes decisions no afectin negativament al desenvolupament del teixit empresarial català sinó què l'ajudin a créixer i facilitin que les empreses continuïn generant riquesa als territoris on realitzen la seva activitat. Amb un teixit empresarial fort es pot garantir els nivells de benestar que requereix la societat on aquest teixit genera activitat".