La victòria de l'independentisme a la Cambra de Barcelona és inapel·lable, però a les Cambres territorials la llista Eines de País no ha aconseguit superar les patronals. A la Cambra de Terrassa, ha estat la patronal Cecot qui ha sortit vencedora. De les 30 vocalies que es decidien per sufragi universal, 19 són de la Cecot, 10 són de l'ANC i 1 és independent. A l'espera de concretar les 10 vocalies corresponents a les empreses i autònoms de major aportació, i tenint en compte les 5 vocalies amb què compta la Cecot com a organització empresarial, Ramon Talamàs ja es perfila com a nou president de la Cambra amb el suport de la majoria dels representants sectorials. 

La Cecot ha volgut destacar com a fet positiu "l’increment de votants en les darreres eleccions a la Cambra de Comerç de Terrassa" i ho atribueix a la "implementació del sistema de vot electrònic, tot i algunes incidències derivades precisament per la novetat del sistema i els processos". Segons expliquen des de la patronal, Ramon Talamàs ja comptava amb el suport de la majoria dels representants sectorials com a candidat a la presidència abans dels comicis "i tot apunta que en el proper Ple es materialitzarà la seva proposta electoral". 

En aquest sentit, Talamàs ha explicat que “aquests resultats d’avui agafen un relleu especial, fruit segurament d'haver captat un vot constructiu cap al foment de l'activitat socioeconòmica de la nostra demarcació. A partir del nou Ple, haurem d’anar concretant com estructurar les diverses responsabilitats amb l'ànim d'agafar tot el bon bagatge desenvolupat fins el moment i, sobre tot, imprimir un nou dinamisme que ens permeti impulsar projectes que beneficiïn empreses i autònoms, sense perdre de vista les singularitats de cada sector i les característiques socioeconòmiques pròpies de cada territori com poden tenir Sant Cugat, Rubí o Castellbisbal per posar tres exemples dins l’abast de la demarcació de la Cambra de Terrassa”, ha explicat . Alhora ha afegit que "la meva voluntat és desenvolupar un programa integrador i establir ponts de diàleg amb la candidatura Eines de País i poder arribar a acords que beneficiïn a les empreses de la demarcació”.

Qui és Ramon Talamàs?

Llicenciat en Ciències Econòmiques per l’UAB i diplomat en Direcció Comercial per ESADE, és Censor Jurat de Comptes i compta amb un PADE d’IESE. Ramon Talamàs va iniciar la seva trajectòria a l’empresa familiar TEXBA, dins del sector tèxtil, on durant deu anys va desenvolupar diferents tasques i funcions, la darrera d’elles com a cap administratiu i financer. L’any 1980 s’incorpora a Banc de Sabadell i tres anys més tard deixa el seu càrrec com apoderat de la OP de Terrassa per entrar a Cirsa Compañía de Inversiones, SA arribant a desenvolupar tasques de conseller delegat en els dotze anys que va formar part de la companyia.

Entre els anys 1996 i 1998 esdevé director general de Figueras International Seating SA i promou i assessora financerament en projectes de diferents sectors com el de l’oci cultural o l’immobiliari fins que s’incorpora a Congelats Reunits “la Sirena” com a conseller delegat. L’any 2006 Atrian Bakers, SL li confia la direcció general fins que el 2010 Talamàs s’incorpora com a director general a Audens Food, SA, un grup industrial alimentari amb cinc plantes industrials i cinc-cents setanta-cinc empleats, on finalitza la seva carrera professional el 2017.

Talamàs compta, segons explica Cecot, amb una dilatada trajectòria professional i empresarial que avala la seva capacitat de gestió, i un reconegut compromís social mitjançant la seva participació activa en entitats com el Banc dels Aliments, de la que n’és Subdirector voluntari actualment.