La campanya de Nadal s'acosta i les empreses i els comerços ja pensen en contractar més gent per reforçar la producció d'aquests dies. Catalunya és la comunitat autònoma que liderarà la contractació durant la pròxima campanya de Nadal, amb més de 186.640 contractes, fet que suposa un increment del 5% respecte a la campanya anterior, segons les previsions d'Adecco.

Les xifres

Per províncies, Barcelona aconseguirà fins a 148.218 contractes (+5%) entre els mesos de novembre i gener, seguida de Tarragona, amb 19.391 contractes previstos (+6%), Girona uns 14.446 (+8%), i Lleida, amb 4.585 (+8%), ha precisat l'empresa de recursos humans Adecco en un comunicat.

En el conjunt d'Espanya, l'empresa de recursos humans ha avançat que la campanya nadalenca comportarà més d'1.034.000 nous contractes, un 4,5% més que en el mateix període del 2017-2018.

Per darrere de Catalunya, la Comunitat de Madrid registrarà fins a 155.817 nous contractes (+6%), seguida de la Comunitat Valenciana, amb 135.959 contractes (+5%), la Regió de Múrcia amb 124.210 (+6%) i Andalusia, amb 108.486 (+4%).

Més durada dels contractes

"Si bé segueix sent positiva, (aquesta xifra) representa el menor increment per a aquesta campanya de l'última dècada i reflecteix un lleuger fre en el ritme de creació de llocs de treball al nostre país", ha explicat la companyia. Els sectors que registraran una major contractació en la campanya de Nadal seran distribució i comerç minorista, logística i transport i hostaleria i alimentació, i entre els perfils més demandats durant aquests mesos figuren dependents, cambrers, promotors, mossos de magatzem i d'altres perfils d'atenció al client.

Les previsions "fan pensar que la durada dels contractes serà superior a les dels últims anys, ja que la campanya començarà amb els descomptes de novembre i s'allargarà fins a finals del mes de gener. Després de la campanya, un 15% de les contractacions podrà prolongar-se en els següents mesos del 2019", ha afirmat Adecco.
 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat