Les exportacions catalanes superaran el seu rècord històric aquest 2021 amb vendes superiors a 74.000 milions d'euros, segons les previsions d’ACCIÓ. Així ho ha anunciat aquest dilluns el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, durant la seva trobada amb els directors i les directores de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de la Generalitat de Catalunya.

Concretament el conseller ha assegurat que si Catalunya manté el ritme actual, "aquest 2021 tancarem l’exercici amb unes vendes a l’exterior superiors als 74.000 milions d’euros, superant així els nivells previs a la pandèmia” i per tant, superant el rècord històric batut el 2019.

Alhora, Torrent ha assenyalat que “enguany es preveu un increment al voltant del 13% respecte al 2020, unes dades que reafirmen un cop més la robustesa del nostre sector exterior i ens indiquen el camí a seguir, no només per sortir com més aviat millor de la crisi provocada per la pandèmia, sinó per fer-ho de manera més competitiva”.

El sector exterior català s'ha reinventat

La trobada del conseller d’Empresa i Treball s’emmarca en la 28a Setmana de la Internacionalització, l’esdeveniment anual organitzat per ACCIÓ en l’àmbit de la internacionalització de les empreses catalanes. En aquest sentit, el conseller ha destacat que durant el període de la pandèmia “el sector exterior català ha demostrat una resiliència exemplar, ja que no només ha resistit l’embat de la crisi sinó que s’ha sabut reinventar, eixamplant i diversificant els seus productes i les seves estratègies de negoci”.

Torrent també s'ha posat deures, assegurant que “cal que el Govern segueixi apostant per polítiques d’impuls a la internacionalització com les que estem duent a terme amb els ajuts e-trade a la digitalització dels negocis”.

D’altra banda, avui també s’ha celebrat la sessió plenària de la Setmana, que ha comptat amb la participació del secretari d’Empresa i Treball, Albert Castellanos, i on s’han analitzat els reptes actuals del comerç internacional a partir de l’experiència pràctica de les empreses catalanes Galenicum Vitae, Venair Ibérica, Masia Vallformosa, Liquats Vegetals i Consell d'Usuaris de Transport de Catalunya, i els desafiaments internacionals d’Urbiòtica, Tapp Water i Ramon Clemente.

La Setmana de la Internacionalització s’allargarà fins al divendres 22 amb jornades sectorials on els protagonistes seran la digitalització, la sostenibilitat, la mobilitat i logística, i els mercats dinàmics. Cada jornada sectorial comptarà amb una taula rodona virtual amb la presència d’experts i empreses, així com amb pitch sessions a càrrec dels directors de les Oficines Exteriors d’ACCIÓ, on es presentaran oportunitats específiques en diferents mercats.