L'empresa catalana Housfy, una plataforma digital de serveis immobiliaris, ha tancat una ronda de finançament Sèrie B de 30 milions d'euros, liderada pel fons britànic Frog Capital. En aquesta ronda també hi han participat el fons britànic A/O Proptech i alguns dels inversors que ja van invertir en rondes anteriors com el Banc Santander, DN Capital, Seaya Ventures, Llogaret Ventures i ICF. La nova injecció de capital permetrà a la companyia continuar amb el desenvolupament de la plataforma amb l'objectiu de continuar millorant l'experiència d'usuari i integrar nous serveis. A més, part del nou finançament també es destinarà a impulsar el negoci de la companyia a Portugal i Itàlia.

“Aquesta ronda ens permet impulsar el creixement de l'ecosistema de serveis que estem construint, el qual ens dona la capacitat d'obrir i escalar diferents negocis que, connectats entre si, ens ajuden a oferir una millor experiència a l'usuari, trobant solucions a tot el relacionat amb el seu habitatge i des d'una mateixa plataforma”, afirma Albert Bosch, CEO i fundador de Housfy. De fet, de cara a aquest 2022 aquesta companyia catalana preveu tancar l'any amb una facturació de 43 milions d'euros i amb un creixement de prop del 200% respecte a 2021, quan va facturar 15 milions. Actualment, Housfy compta amb 370 professionals i preveu acabar l'any amb 550.

D'altra banda, cal recordar que Housfy és el primer ecosistema en línia de serveis immobiliaris i de la llar de tot Europa i la plataforma permet contractar serveis i realitzar qualsevol gestió entorn de l'habitatge, des de la compravenda d'habitatges fins a la gestió hipotecària passant per la cerca de lloguers, reformes, mudances, serveis per a empreses immobiliàries o la corredoria d'assegurances, entre altres exemples.

Nous inversors

En aquesta nova ronda de finançament han entrat nous actors dins de l'empresa entre els quals destaca el fons d'inversió Frog Capital, que ha liderat la inversió. De fet, Jens Düing, sènior partner del fons, assegura que, “Housfy ens va impressionar des d'un bon principi. Albert Bosch i el seu equip han creat la primera plataforma que dona servei a múltiples necessitats dels propietaris d'habitatge des d'un mateix lloc: una agència immobiliària de qualitat, gestió de lloguers i el broquer hipotecari líder a Espanya. Estem desitjant començar a treballar amb ells a mesura que amplien la seva gamma de productes i s'expandeixen a nous mercats”.

Entre els altres inversors de l'empresa també hi destaquen el Banc Santander, el fons d'inversió britànic DN Capital, que va ser inversor de Purplebricks i McMakler, Seaya Ventures, Llogaret Ventures i l'ICF (Institut Català de Finances). A més Frog no és l'únic nou inversor de Housfy, ja que a partir d'ara també comptarà amb A/O PropTech, el principal fons especialitzat en proptech a Europa.

Des d'aquest últim nou soci, Kia Nejad, sòcia en A/O PropTech, afirma que "Housfy brinda un servei que aporta molt valor per a aquells que compren, venen o lloguen un habitatge, i estem encantats d'unir-nos a la seva última ronda d'inversió. El mercat immobiliari residencial està fragmentat en serveis aïllats que creguin una experiència de client ineficient i insatisfactòria. En construir un ecosistema de serveis residencials unificats, Housfy té un producte provat, potent i escalable que fa que navegar pel mercat immobiliari sigui més fàcil i econòmic per a l'usuari final. L'última recaptació de fons permetrà a Housfy expandir la seva posició de lideratge en el mercat en tota Espanya i en la resta d'Europa".