L'empresa barcelonina de lloguer de motos elèctriques per minuts eCooltra Motosharing començarà a operar a Madrid, on ha desembarcat amb 280 motos després de fer-ho a Lisboa, amb 170, i Roma, amb 240. Per a aquest procés d'expansió, l'empresa ha destinat un total de 6 milions d'euros, dels quals 990.000 han estat per a la posada en marxa del servei a la capital espanyola.

La inauguració ha estat presidida per l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que s'ha preguntat "Com és possible que no estigués ja a Madrid?" just abans de defensar el vehicle compartit "per aconseguir de veritat rebaixar els gasos d'efecte hivernacle i recuperar l'aire i el cel de Madrid."  

Com funciona?

eCooltra calcula que cada moto compartida pot fer el servei de deu motos convencionals, de manera que s'estalvia 115 tones de diòxid de carboni durant el primer any d'activitat. Les motos es lloguen a través d'una app i l'usuari geolocalitza la més propera i la reserva. A partir d'aquest moment, disposa de 15 minuts gratuïts per arribar a la moto i iniciar el viatge o cancel·lar-lo. Un cop al lloc, l'usuari desbloqueja el seient per agafar el casc i posa la moto en marxa a través de l'app. Després de fer-ne ús, la torna a estacionar i fa el pagament amb el mòbil, en funció dels minuts que l'ha utilitzat.

"eCooltra va arribar a Barcelona al març del 2016 amb una flota de 250 motos i actualment ja en té 360", ha assegurat el director general i fundador de l'empresa, Timo Buetefisch, que ha afegit que tenia "clar" que el següent pas en el conjunt d'Espanya havia de ser a Madrid. eCooltra Motosharing va néixer a Barcelona el març de l'any passat i ja compta amb 75.000 usuaris a Barcelona, Lisboa, Roma i ara Madrid.