El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat a través d'un fil de Twitter la seva visió sobre com s'ha arribat fins on som ara a nivell social, arran de les mobilitzacions d'ahir al vespre. La nit va estar marcada per cops de porra de la policia, barricades per part dels manifestants i un caos que es va menjar el centre de la ciutat de Barcelona. El motiu, com és evident, era protestar per la sentència del judici del procés. 

Segons Canadell, les mobilitzacions d'aquests dies "tenen un responsable principal: l'Estat espanyol, que  no vol dialogar amb els representants polítics escollits a les urnes, al contrari, els deixa 100 anys a la presó", explica en un tuit. A més, el president de la Cambra recorda els motius econòmics dels greuges entre Catalunya i Espanya, dient que "tenim acumulats 400.000 milions de dèficit fiscal". 

Canadell segueix el fil fent un repàs dels moments clau que han portat a la societat catalana a arribar fins aquí, posant èmfasi en el fet que "l'Estat no ens escolta, només sap reprimir". L'empresari recorda moments com l'Estatut "que no s'ha complert", la disposició addicional tercera, els dèficits en infraestructures, el 9-N i el referèndum de l'1-O, "en què hi van votar 2 milions de persones i l'Estat no va escoltar". "Vam fer l'1-O d’acord amb un mandat democràtic del Parlament. L’Estat empresona els nostres representants i no escolta", reivindica.