Dies convulsos i emocions a flor de pell. La sentència del procés ha deixat la societat corpresa, i també l'empresariat, que ja va cridar ahir a la Nit Cecot clams de "Llibertat! Llibertat!" i ho ha tornat a fer avui en un acte de la Cambra de Comerç de Barcelona a la Casa de la Llotja, on s'hi ha celebrat el Dia de la Cambra. 

El president de la Cambra, Joan Canadell, ha volgut recordar durant el seu discurs a Jordi Cuixart, condemnat a 9 anys de presó, asseverant que "és un empresari que ara no es pot fer càrrec de la seva empresa" i també ha demanat la llibertat de tots els presos i exiliats. "Us volem a casa!", ha exigit, en una reminiscència del que ja va fer ahir el president de Cecot, Antoni Abad. I com si fos el dia de la marmota, la pràctica totalitat de l'empresariat present a la sala -unes dues centes persones- s'han aixecat amb ovacions, aplaudiments i cridant "Llibertat!". 

L'acte, en el marc de la celebració del Dia de la Cambra, ha homenatjat les empreses que celebren 50, 75, 100 o, fins i tot, 250 anys. Representants d'empreses de tot tipus i mida han omplert el Saló de Contractacions de la Llotja de Mar.

La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, ha fet el discurs de cloenda, on també ha reivindicat la "injustícia" de la sentència i ha reiterat, com ja havia dit en altres ocasions, que "no s'hauria de triar entre justícia i llibertat o benestar econòmic", fent referència als aldarulls durant les protestes per la sentència. Alhora, ha emfatitzat una vegada més la necessitat de diàleg. "No hi ha defensa possible de Catalunya sense defensar les empreses i els seus treballadors".

Finalment, Chacón ha fet un reconeixement al difunt expresident de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, que va morir el passat mes de setembre per una malaltia.