Camil Ros ha estat escollit aquesta nit nou secretari general de la UGT a Catalunya amb el suport del 83,55% dels vots dels delegats que han assistit al 15è congrés nacional del sindicat.

Aquest matí es clausurarà el congrés a Terrassa, on es proclamarà la nova direcció amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ja l'ha volgut felicitar aquest vespre a través del seu compte de Twitter.

Quan s'ha fet pública la composició del nou secretariat general, Ros ha volgut deixar clar que la seva prioritat serà "recuperar els drets laborals perduts durant la crisi" i ha posat de manifest que la UGT s'ha de centrar a "fer sindicalisme a les empreses i al carrer i no a fer política". En aquest sentit, ha explicat que des del sindicat "mai posarem a votació si som constitucionalistes, federalistes o independentistes, perquè aquí hi caben els federalistes, els independentistes i els constitucionalistes".

Ros substitueix Josep Maria Àlvarez, que va assumir a principis de març la secretaria general de la UGT a Espanya, deixant el càrrec en territori català després de 26 anys. 

Aquesta candidatura era l'única que es presentava i ha rebut 315 vots a favor i 62 abstencions. El nou president és Matías Carnero, que també és president del comitè d'empresa de Seat, mentre que els nous vicesecretaris generals elegits han estat, d'una banda, Jordi Camallonga, que fins ara havia sigut secretari d'Organització, i, de l'altra, Laura Pelay, la secretària d'Estat del Benestar i Treball. 

El nou secretari general va entrar a la UGT l'any 1994 com a cofundador de L'Avalot, la secció de joves del sindicat a Catalunya. Quatre anys més tard va assumir el càrrec de secretari general a Girona fins el 2008, quan va entrar a la secretaria nacional com a secretari de Política Sectorial i el 2009 va prendre el càrrec de secretari de Política Sindical i coordinador de l'àrea externa.