La Cambra de Comerç de Barcelona diu que les pèrdues econòmiques per les protestes convocades pel Tsunami Democràtic aquests dies a la frontera amb França i a les carreteres són "clarament inferiors" a la manca d'inversió de l'Estat en infraestructures catalanes.

Així ho ha sostingut la Cambra aquest dimecres en un comunicat, en què ha destacat el desdoblament pendent de la carretera N-II i el "retard crònic" en l'execució del Corredor Mediterrani. No obstant això, la corporació ha assenyalat que "els talls en infraestructures provocaran greus perjudicis econòmics", i ha expressat la seva preocupació per l'impacte que pot tenir en el teixit empresarial català, sobretot, per al sector del transport.

Alhora, defensa que les protestes són la reacció "a la negativa reiterada del govern de l'Estat a negociar una solució política al conflicte innegable que viu Catalunya".

Per aquest motiu ha demanat "concreció i una aposta clara pel diàleg amb l'objectiu de restablir l'estabilitat econòmica i els drets i llibertats de Catalunya" al futur Executiu central. "Aquesta estabilitat només s'aconseguirà amb una aposta decidida pel diàleg entre institucions, amb l'objectiu de negociar una solució política al conflicte, que permeti el retorn a un marc econòmic estable per a les empreses", ha dit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat