L'encara president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, diu adéu a la institució amb un gust amarg. El ple de la Cambra, convocat ahir per aprovar un augment del pressupost per les eleccions i els comptes del 2018, ha plantat el president sortint, que no ha pogut celebrar la seva darrera reunió com a líder cameral. 

Segons ha avançat el diari Ara i ha pogut confirmar El Nacional, Valls no ha aconseguit reunir ni la meitat dels integrants del ple cameral, per la qual cosa no s'ha pogut aprovar cap qüestió de l'ordre del dia. "Només hi han assistit 26 persones de les 69", asseguren fonts d'El Nacional. "Si a l’últim ple de la teva candidatura no t'hi ve ni la meitat de la gent, és que alguna cosa falla", explica una font del ple. 

El ple, enfadat

Segons expliquen a El Nacional fonts del ple cameral, la reunió i la plantada han dividit els assistents. "Una cosa molt lletja ha estat que des del comitè executiu s’ha acusat a diverses candidatures de boicotejar aquest ple, però això no té cap sentit perquè també ha faltat molta gent de la seva corda", expliquen. 

En aquesta trobada, Valls proposava una ampliació del pressupost extraordinari destinat a finançar les eleccions de la institució del proper mes de maig de 200.000 a 450.000 euros. Segons indiquen les fonts, "hi ha un descontentament generalitzat, i aquesta partida de més de 400.000 euros no s'ha explicat amb transparència i no sabíem ben bé perquè volen destinar realment aquests diners", critiquen.

L'últim ple de Valls

Aquest era, doncs, el darrer ple de Miquel Valls, que deixarà de ser el president de la Cambra de Barcelona el proper 8 de maig, després de les eleccions que se celebraran entre el 2 i el 8 d'aquest mes. De manera general, la Cambra celebra un ple cada dos mesos, i per tant el proper ja es farà amb el nou president. "A no ser que es convoqui un ple extraordinari en els propers 24 dies hàbils, aquest era l'últim de Valls", explica una font. 

Són ja disset anys de Valls al capdavant de la institució, i durant el darrer any, aquesta és la segona plantada que li fan els empresaris. La primera, amb el consell de la Fira de Barcelona, que també va qüestionar com havia fet les coses durant el procés d'elecció del nou president de la Fira, Pau Relat.