La Cambra de Comerç ha confirmat  la seva darrera previsió de creixement de l'economia catalana per aquest any, que situa en el 3,1%, quatre dècimes superior a l'estimació que va fer al gener, segons recull el seu darrer informe.

El president de la Cambra, Miquel Valls, ha explicat que s'està complint l'escenari més optimista recollit en el seu darrer informe, d'ara fa tres mesos. La previsió de creixement supera en dues dècimes la presentada pel Govern aquest any, i és superior a les estimacions per al conjunt de l'economia espanyola, que se situen entorn del 2,7 o 2,8%. L'economia catalana, ha destacat Valls, "seguirà creixent a un ritme lleugerament superior" a l'espanyola gràcies a la bona marxa de la indústria i de les exportacions.

El president de la Cambra ha manifestat que aquest any tots els components de la demanada interna registraran un creixement lleugerament inferior respecte l'any passat, però seguiran sent "xifres positives". La inversió serà el gran motor, amb un creixement previst del 4,8%, juntament amb el consum privat, que creixerà un 2,3%, mentre que el consum públic mantindrà un ritme més moderat, del 2%.

Desacceleració

L'aportació del sector exterior serà "lleugerament menys positiva" que al 2017 per l'impacte de la desacceleració del comerç mundial sobre les exportacions i per la pujada del preu del petroli.

Per sector, la indústria seguirà sent el més dinàmic al llarg de l'any, amb un augment del 4,6%, seguit de la construcció amb el 3,6% i dels serveis, amb el 2,7%

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat