El 90% dels associats a la Cambra de Comerç de Barcelona considera que la fusió de Caixabank i Bankia no serà beneficiosa per a l'economia. Aquesta és la conclusió de la nova enquesta telemàtica impulsada per la Cambra, on han respost un miler de persones de moment.

Un dels canvis que va impulsar l'actual president, Joan Canadell, en el seu mandató va ser el de llançar constantment preguntes als empresaris per conèixer la seva opinió. En aquest cas, es va preguntar per aquesta fusió, segons ha avançat El Confidencial, els resultats són acaparadors: només el 2,38% veuen la fusió positiva per al teixit industrial de Catalunya.

En concret, la pregunta era: "Creus que la fusió de CaixaBank i Bankia és beneficiosa per a l'economia catalana, per al teixit empresarial català i, en particular, per a la teva empresa?" a la qual el 90% han respost negativament.

Un banc propi

En aquesta mateixa línia, la Cambra de Comerç de Barcelona també ha preguntat als seus associats: "La Cambra va ser una de les cinc entitats fundadores de la Caixa de Pensions 1904. Consideres que la Cambra hauria de participar en la creació d'una entitat bancària catalana?". En aquest cas, també amb un miler de vots, els el 90% dels associats s'han mostrat a favor de crear un banc.

La Cambra, en contra de la fusió

De fet, la Cambra de Comerç s'oposa oficialment a la fusió de CaixaBank i Bankia i demanarà formalment que no es dugui a terme. Joan Canadell, ha rebutjat l'operació que comportarà la creació del primer banc en actius de l'Estat espanyol perquè "serà un pas més per concentrar el poder a Madrid". Segons Canadell, l'operació allunyarà "per sempre" CaixaBank dels seus orígens catalans. "Una conseqüència més de no tenir un Estat a favor", sosté.

Canadell, en un fil a Twitter, recorda que la Cambra és un dels cinc fundadors de la Caixa de Pensions, juntament amb Foment del Treball, el Ateneu Barcelonès, l'Institut Agrícola Català Sant Isidre i la Societat Amiics del País. L'esperit fundador, explica, va ser el catalanisme de l'entitat i l'obra social, i destaca que durant 113 anys la Caixa ha mantingut les arrels amb Catalunya.