El conseller de Territori, Damià Calvet, ha anunciat una reunió amb Foment on el Departament "fixarà" com s'ha d'abordar la reobertura del document de traspàs de Rodalies. Calvet ha dit que la trobada es produirà en els propers dies perquè la Generalitat considera que fa deu anys no es va fer correctament i ha reiterat que el traspàs va ser "incomplet i incomplert".

Alhora ha criticat que no s'han complert les inversions anunciades i ha dit que sense aquestes "és impossible que es pugui prestar el servei de manera correcta". En aquest sentit, Calvet ha afirmat que el Departament està treballaran en les "condicions mínimes" necessàries per "poder firmar un document de nou". "No és una qüestió de sobirania sinó de donar un bon servei als ciutadans perquè la mobilitat és bàsica i, en aquests moments, Rodalies no està funcionant bé", ha insistit.

Territori va anunciar ahir que vol reobrir el traspàs de Rodalies. El Departament considera que les coses no es va fer bé fa deu anys quan es va signar el document perquè no s'han complert els compromisos pactats i no s'han fet les inversions que es van prometre. 

Per això, Calvet ha dit avui que properament es reunirà amb el Ministeri de Foment per abordar-ho. El conseller ha dit que en aquesta trobada, que es produirà en les properes setmanes, el Departament fixarà les "condicions mínimes" necessàries per "poder firmar un nou document". 

"És impossible que es pugui prestar el servei d'una manera correcta sense les inversions necessàries", ha insistit Calvet, En aquest sentit, ha dit que la reunió ha de servir per posar el comptador "a zero" i reobrir el traspàs. "No és una qüestió de sobirania sinó de donar un bon servei perquè la mobilitat és bàsica i, en aquests moments, Rodalies no està funcionant bé", ha afegit. 

L'accident de Vacarisses 

Pel què fa a l'accident de Vacarisses, Calvet ha dit que hi ha una relació "permanent" entre Renfe i el Govern, tot i que "amb Adif no tant". "Sabem que hi ha aquesta comissió d'investigació d'accident ferroviaris sobre aquest accident en qüestió i això durarà uns dies", ha remarcat. El que sí que saben, ha dit, és que les obres per restablir el servei estan anant "a bon ritme".