El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha volgut enviar un missatge ben clar davant la renovació del contracte amb Renfe perquè segueixi sent l'operadora de Rodalies. "Sense inversions i sense la transferència dels diners, no hi ha contracte amb Renfe o amb qui sigui que valgui, ni per 15 ni per mig any". Dels 4.000 milions en inversions previstos fa deu anys, el govern espanyol només ha executat un 14%.

El conseller ha volgut deixar clar que el Govern, a la darrera legislatura, ja va redactar un contracte programa que formaria part de les negociacions per superar el "traspàs fake" de Rodalies acordat fa deu anys i que a la pràctica és pràcticament nominal, ja que no recollia un dels aspectes primordials, la transferència dels fons per gestionar el servei.

Calvet, a través de Twitter, ha explicat que el contracte amb l'operadora inclouria clàusules de qualitat per garantir que compleixi les exigències del servei. En aquest sentit ha deixar clar que, ara per ara, Renfe no les compleix i ha apuntat que el Govern té alternatives de qualitat contrastada: Ferrocarrils de la Generalitat.

Les declaracions de Calvet arriben després que el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, apuntés ahir dimarts en una visita a Lleida que el contracte programa preveu que Renfe segueixi sent l'operadora de Rodalies sempre que renovi la flota de trens. El contracte formaria part de les negociacions amb el ministeri de Transports per fer efectiu amb totes les conseqüències el traspàs de Rodalies. Gavin va apuntar que el govern espanyol està ara disposat a negociar.