La revista nord-americana Global Finance ha atorgat a CaixaBank el premi "Estratègia d'èxit com a proveïdor de liquiditat durant la pandèmia de la Covid-19 a Europa Occidental 2021", que reconeix l'esforç de l'entitat per impulsar la recuperació econòmica.

Segons ha assegurat Caixabank en un comunicat, el premi, de nova creació, ha volgut reconèixer de manera especial també a aquelles entitats que han jugat un paper crucial en l'esforç per la recuperació de l'economia amb solucions de finançament i de tresoreria adaptades al context de la pandèmia de la Covid-19.

Així, CaixaBank ha destacat per l'impuls al finançament a empreses i particulars, i el suport als sectors més afectats per la pandèmia. Des de març 2020, quan es va decretar l'estat d'alarma, fins al tancament de l'exercici, CaixaBank va aprovar finançament al sector empresarial per 83.700 milions d'euros, al marge de les línies ICO, per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia en el teixit productiu. Amb aval ICO, el banc va concedir més de 184.000 crèdits per valor de 12.640 milions.

Per la seva banda, MicroBank, el banc social de CaixaBank, va repartir 900 milions d'euros el 2020, la qual cosa representa un increment del 24% respecte a l'any anterior.

Ajuda a les pimes

En l'àmbit de les petites i mitjanes empreses, l'entitat va oferir també manques en el lloguer de béns d'equip i quotes de rènting de vehicles, i en el marc de les mesures de suport al petit comerç, es va aprovar la bonificació de comissions per TPV i el llançament d'una nova solució tecnològica d’e-commerce per ajudar a petits comerciants a impulsar les vendes online.

A més, el mes de juliol, CaixaBank va emetre un bo social Covid-19 de 1.000 milions d'euros, en format de deute sènior preferent, amb l'objectiu de mitigar els efectes de la pandèmia, a través de finançament a pimes i microempreses domiciliades a les regions espanyoles més desfavorides. Aquestes zones són les que es troben dins del percentil 30 en termes de PIB per càpita, és a dir, amb menys de 19.665 euros, o amb taxes de desocupació superiors al 16,69%.

Fruit d'aquests esforços, l'entitat ha rebut nombrosos premis pel seu compromís social enfront de la crisi de la pandèmia com el d’ “Excel·lència en Lideratge a Europa Occidental 2020” de la revista Euromoney, o el d’ “Entitat líder global enfront de la crisi 2020” de Global Finance.