CaixaBank ha llançat la tercera edició del seu Premi Dona Empresària, que reconeix l'excel·lència professional de dones amb una important i reconeguda trajectòria de lideratge al món de l'empresa a Espanya.

El premi té per objectiu "augmentar la visibilitat, credibilitat, acceptació, reconeixement social i respecte a la dona empresària, ajudant a crear consens social sobre el seu important paper a l'actual món econòmic i social."

La guanyadora del Premi Dona Empresària 2019 de CaixaBank serà una de les dues representants espanyoles en els premis IWEC en el marc de la 12a Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), la xarxa mundial de dones empresàries líders a tot el món, que aquest any acollirà Nova Delhi entre els pròxims 10 i 13 de novembre.

El Premi Dona Empresària 2019 s'inscriu en el programa Wengage de CaixaBank, llançat el 2017 per desenvolupar i promoure el valor de la diversitat dins i fora de l'entitat. El jurat està format pel comitè de Diversitat de CaixaBank, integrat per directius membres del comitè de direcció i pels líders dels projectes de diversitat, i supervisa l'estratègia i els resultats obtinguts.

Les candidates han de complir les condicions que estableix IWEC, entre d'altres, ser accionista majoritària de l'empresa i estar involucrada de manera activa en el dia a dia del funcionament del negoci.

Per la seva part, l'empresa ha de tenir almenys tres anys d'antiguitat, uns ingressos anuals mínims equivalents a 1,5 milions de dòlars, i mostrar un compromís amb l'honestedat, l'equitat, l'objectivitat i la responsabilitat, ha assenyalat CaixaBank en un comunicat.

El termini per presentar les candidatures per a la tercera edició està obert fins al 15 de maig. Les empresàries que compleixin les condicions de les bases poden presentar la seva candidatura de manera presencial a les oficines de CaixaBank.

En una primera fase, se seleccionaran tres candidates en cadascuna de les 14 direccions territorials de CaixaBank; d'entre elles, s'escollirà la finalista de cada territori i d'entre les 14 finalistes s'elegirà la guanyadora nacional de la tercera edició, que succeirà Inés Juste, presidenta del Grup Juste, i Rocío Hervella, directora de Prosol, guanyadores de les anteriors edicions del Premi Dona Empresària de CaixaBank.

Per a Inés Juste, ser Dona Empresària de l'any va suposar "un motiu d'orgull i de posar de relleu la tasca de l'empresariat d'aquest país", i ha afirmat que el seu pas per IWEC li ha aportat una visió més gran del món a nivell empresarial, i l'oportunitat de formar part d'una xarxa de dones d'extraordinària vàlua, professional i personal, en les seves paraules.

Per la seva part, Rocío Hervella ha assegurat que el reconeixement va ser un gran estímul personal i professional per a ella, i ha destacat la importància d'aquest tipus d'iniciatives com a "molt necessàries i oportunes, perquè atorguen una visibilitat sense precedents a dones que són un exemple per a moltes joves que tenen un llarg camí encara per davant".

CaixaBank forma part de l'índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2019, que distingeix aquelles companyies compromeses amb la transparència als informes sobre gènere i amb el foment de la igualtat en l'àmbit laboral.