CaixaBank ha estat considerat un els millors bancs del món en matèria de sostenibilitat segons el Dow Jones Sustainability Index, entre 248 candidats. L'entitat bancària ha informat aquest dissabte que aquest índex l'ha situada "per vuitè any consecutiu, entre les 25 entitats financeres més destacades segons criteris ASG (ambiental, social i de governança)". Els analistes han valorat de forma destacada els àmbits de protecció de la privacitat, acció social i filantropia i inclusió financera.

El Dow Jones Sustainability Index (DJSI) és el principal índex mundial que avalua el comportament de les empreses sota criteris ASG i que en aquesta ocasió ha inclòs a 318 empreses, d'un total de 3.517 analitzades de 47 països del món. CaixaBank ha obtingut la màxima puntuació (100 punts) en les àrees de protecció de la privacitat, acció social i filantropia i inclusió financera.

Els analistes del DJSI han destacat positivament també altres aspectes com la gestió del risc, polítiques anticorrupció i prevenció del blanqueig, seguretat de la informació, estratègia contra el canvi climàtic i desenvolupament del capital humà.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha subratllat, segons recull el mateix comunicat, que "des dels seus orígens, l'entitat sempre s'ha guiat pels valors de qualitat, confiança i compromís social, amb l'objectiu de contribuir al benestar financer dels nostres clients i al progrés de tota la societat". Per al president de CaixaBank, "l'Índex Dow Jones ha reconegut, un any més, el compromís de CaixaBank amb les persones i amb la gestió responsable, creant valor per a tots els stakeholders: clients, empleats, accionistes i societat".

Per la seva banda, el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha destacat que la repetida presència de CaixaBank en l'índex Dow Jones de Sostenibilitat prova la seva condició com a "referent en banca socialment responsable, una prioritat clau del nostre Pla Estratègic 2019-2021".

CaixaBank és present en els índexs de sostenibilitat més rellevants a nivell mundial i és avaluada pels principals analistes de sostenibilitat, entre els quals figuren MSCI Global Sustainability Indexes, Stoxx Global ESG Leaders Índexs, Euronext Vigeo index Eurozone 120, el Euronext Vigeo index Europe 120, el Ethibel Sustainability index (ESI) Excellence Europe, i l'índex FTSE4Good.

L'entitat, continua el comunicat, està immersa en el desenvolupament del negoci verd (préstecs verds, línies d'ecofinanciació, promoció d'habitatge verd), i l'any passat va participar en el mercat de préstecs verds per import de 1.448 milions de dòlars.

A més, CaixaBank col·labora amb el Banc Europeu d'Inversions en el finançament de projectes enfocats a la lluita contra el canvi climàtic; i l'entitat ha protagonitzat avenços en el camp de la gestió de risc ESG i climàtic, a través de la creació d'una divisió de gestió de risc mediambiental integrada a la Direcció General de Riscos i de l'aprovació de la seva Política de Gestió del Risc Mediambiental .

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat