CaixaBank va registrar un benefici de 514 milions d'euros durant el primer trimestre de 2021, gairebé sis vegades més respecte al mateix període de l'exercici anterior, quan els guanys es van situar en els 90 milions d’euros per la pandèmia. El resultat no té en compte l'impacte extraordinari derivat de la fusió amb Bankia, ja que l'operació es va formalitzar a finals de març. Si es comptabilitza, el resultat atribuït del grup fins al març se situa en 4.786 milions d’euros, després que l'operació hagi generat un fons de comerç negatiu de 4.300 milions. Pel que fa als ingressos 'core' de l'entitat, aquests van créixer un 1% en termes interanuals, fins als 2.066 milions, impulsats pels resultats de les participades i pels ingressos procedents de la branca asseguradora.

Quant al resultat atribuït únicament a CaixaBank –sense tenir en compte l'efecte extraordinari de la integració de Bankia-, fins a 444 milions d’euros corresponen de l'activitat bancària i d'assegurances, 58 milions provenen de l'entitat portuguesa BPI i els 12 milions restants, de participacions.

Fons negatiu de 4.300 milions

Si es té en compte l'impacte de la fusió, aquesta va generar un fons negatiu de 4.300 milions, una partida que computa com a benefici en el compte de resultats. El fons de comerç és el resultat d'agafar el patrimoni net de Bankia (13.088 milions d’euros) i descomptar-li el preu d'adquisició pagat per CaixaBank (5.314 milions) i un seguit d'ajustos comptables a l'hora de fer la valoració d'actius i passius (3.474 milions). Aquesta quantitat, unida a les despeses derivades de la integració i al resultat ordinari, dona lloc a un benefici atribuït comptable de 4.786 milions d’euros entre gener i març.

CaixaBank ha publicat aquest dijous a la CNMV els resultats del primer trimestre, els primers que incorporen al seu balanç els actius i passius del banc nacionalitzat i les plusvàlues comptables resultants del procés d'integració.

Pla de recol·locació

Pel que fa al pla de recol·locació, CaixaBank va presentar dimecres als sindicats el pla dissenyat per ajudar a aconseguir una ocupació estable a totes aquelles persones afectades pel procés de reestructuració de l'entitat després de la fusió amb Bankia.

Segons va comunicar l'entitat, "es tracta d'un ampli conjunt de mesures dirigides a reubicar en un nou lloc de treball estable i ajustat al seu perfil professional a cada treballador que abandoni el banc i vulgui adherir-se al pla de manera activa".

Per arribar a poder recol·locar tots els treballadors que sortiran de l'entitat CaixaBank ha contractat el suport d'LHH, del Grup Adecco, una empresa especialitzada "en projectes de transició professional i desenvolupament del talent", que segons ha informat el banc en un comunicat compta amb una gran experiència en aquest tipus de processos dins del sector bancari i amb una alta taxa de recol·locació.

 

Imatge principal: Operaris substitueixen un rètol de Bankia per un de Caixabank / ACN