CaixaBank i elBullifoundation, en coordinació amb la Denominació d'Origen (DO) del Penedès, han reunit més de 200 empresaris de forma virtual del sector vinícola, hoteler i de la restauració en una xerrada sobre el vi d'aquesta denominació, un dels més extensos i amb més producció amb la presència del sommelier del restaurant El Bulli, Ferran Centelles.
Aquesta xerrada forma part del cicle titulat 'Wine Tour', un cicle de jornades formatives que CaixaBank i elBullifoundation estan desenvolupant per totes les DO d'Espanya dirigides a analitzar i impulsar la indústria vinícola amb l'ajuda del sommelier del restaurant de renom, han informat en un comunicat aquest dilluns.
Ferran Centelles ha compartit els seus coneixements i les seves investigacions sobre el sector amb els assistents i que estan recollides en el 'Sapiens del Vi', una peça que pretén connectar tot el coneixement disponible sobre el món del vi, des del cultiu fins a les reaccions fisiològiques que un comensal té en degustar un vi.
Aquest llibre té la diferència que ha estat concebut mitjançant el mètode d'estudi sapiens, creat per la fundació, per respondre a qualsevol pregunta sobre el vi i que vol ser una referència en la relació entre vi i restauració gastronòmica per als professionals del sector.
Apostar pel risc
El president de la DO Penedès, Joan Huguet, també ha estat present en la jornada i ha parlat de la situació actual dels cellers amb aquesta denominació malgrat la pandèmia del Covid-19.
"Els cellers han passat situacions complicades, però sempre han remuntat i en èpoques com l'actual cal apostar més que mai per productes de prestigi", ha destacat Huguet.
En la sessió ha participat la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, María Alsina, que ha afirmat durant la seva intervenció: "La missió de la col·laboració de CaixaBank i elBullifoundation és impulsar la innovació i professionalitzar la gestió en l'àmbit de les pimes i microempreses compartint coneixement".