CaixaBank i elBullifoundation, en coordinació amb la Denominació d'Origen (DO) del Penedès, han reunit més de 200 empresaris de forma virtual del sector vinícola, hoteler i de la restauració en una xerrada sobre el vi d'aquesta denominació, un dels més extensos i amb més producció amb la presència del sommelier del restaurant El Bulli, Ferran Centelles.

Aquesta xerrada forma part del cicle titulat 'Wine Tour', un cicle de jornades formatives que CaixaBank i elBullifoundation estan desenvolupant per totes les DO d'Espanya dirigides a analitzar i impulsar la indústria vinícola amb l'ajuda del sommelier del restaurant de renom, han informat en un comunicat aquest dilluns.

Ferran Centelles ha compartit els seus coneixements i les seves investigacions sobre el sector amb els assistents i que estan recollides en el 'Sapiens del Vi', una peça que pretén connectar tot el coneixement disponible sobre el món del vi, des del cultiu fins a les reaccions fisiològiques que un comensal té en degustar un vi.

Ferran Centelles sommelier d'el Bulli EP

Ferran Centelles, sommelier d'El Bulli / Europa Press

Aquest llibre té la diferència que ha estat concebut mitjançant el mètode d'estudi sapiens, creat per la fundació, per respondre a qualsevol pregunta sobre el vi i que vol ser una referència en la relació entre vi i restauració gastronòmica per als professionals del sector.

Apostar pel risc

El president de la DO Penedès, Joan Huguet, també ha estat present en la jornada i ha parlat de la situació actual dels cellers amb aquesta denominació malgrat la pandèmia del Covid-19.

"Els cellers han passat situacions complicades, però sempre han remuntat i en èpoques com l'actual cal apostar més que mai per productes de prestigi", ha destacat Huguet.

En la sessió ha participat la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, María Alsina, que ha afirmat durant la seva intervenció: "La missió de la col·laboració de CaixaBank i elBullifoundation és impulsar la innovació i professionalitzar la gestió en l'àmbit de les pimes i microempreses compartint coneixement".