CaixaBank ha col·locat aquest dijous 1.000 milions d'euros en deute sènior preferent a cinc anys, en la que és la seva primera emissió de l'any, que ha registrat una demanda superior als 2.350 milions. El preu s'ha fixat en 58 punts bàsics sobre el midswap -l'índex de referència per a aquest tipus d'operacions- i el cupó ha quedat establert en el 0,375%, segons la informat CaixaBank, que ha precisat que es tracta del cupó més baix assolit per l'entitat en deute sènior.

L'entitat ha destacat que no ha hagut de pagar cap prima de nova emissió, donada l'elevada qualitat de la demanda, amb ordres de 126 inversors institucionals. Igual que en les últimes emissions de l'entitat, ha destacat la important participació d'inversors estrangers, que han representat el 77% del total, inclosos els principals fons d'inversió del Regne Unit, França i Alemanya, així com les principals asseguradores i tresoreries de bancs europeus.

"CaixaBank ha aconseguit aquest èxit de col·locació en un mercat molt actiu, després de la jornada d'ahir que amb 31.000 milions d'euros d'oferta en primari va marcar el rècord històric d'emissions en un sol dia al mercat euro", ha subratllat el banc que presideix Jordi Gual en un comunicat.

Des del 2018, CaixaBank ha emès 10.800 milions d'euros en format cèdula hipotecària, deute sènior preferent, deute sènior no preferent, deute subordinat Tier 2 i deute AT1 eventualment convertibles en accions (CoCos).

Amb l'operació d'avui, CaixaBank completa la seva primera emissió de deute institucional el 2020 i la quarta en format sènior preferent des del 2017, mercat al qual ha recorregut un cop a l'any des de llavors.

L'última emissió de CaixaBank en aquest format va ser al març del 2019, quan va col·locar 1.000 milions d'euros a 7 anys, amb un preu de 90 punts bàsics sobre el midswap.

L'emissió comptarà amb la qualificació de Baa1, BBB +, BBB + i A per part de les agències Moody's, Standard & Poor' s, Fitch i DBRS, respectivament, i els bancs col·locadors han estat Barclays, BNP Paribas, CaixaBank, Commerzbank i Credit Suisse.