La Borsa espanyola ha registrat el pitjor resultat setmanal des del començament de febrer passat amb una caiguda del 3,8 %, que el situa en els preus més baixos de l'exercici i a nivells de desembre del 2016, afectada per les baixes previsions de creixement de l'economia mundial.

En la seva tercera setmana consecutiva de pèrdues (acumula des de finals de setembre una caiguda del 7,18 %), la Borsa acusava que el Fons Monetari Internacional (FMI) rebaixés dues dècimes la seva previsió d'alça del PIB mundial d'aquest any, fins al 3,7 %, que també alertava de la incidència negativa de la guerra comercial en l'economia de grans països com la Xina o els Estats Units.

Una menor activitat de l'economia global afectava especialment les companyies exportadores i de matèries primeres, amb la qual cosa les pèrdues van ser més grans entre les places europees d'aquests dies.

A més, al parquet nacional encara incidia negativament l'elevat rendiment del deute nord-americà (el bo a deu anys començava la setmana al 3,23 % i acaba al voltant del 3,15 %) en previsió d'una nova pujada dels tipus d'interès en aquest país abans de final d'any.

En aquest cicle, en el qual el mercat nacional va oscil·lar entre 9.250 i 8.900 punts, els inversors també van estar pendents de les notícies pressupostàries procedents d'Itàlia i del resultat de la primera volta de les eleccions presidencials al Brasil, que va afavorir alguns grans valors.