El bitcoin, la criptomoneda més utilitzada, es recupera aquest dilluns de la caiguda registrada diumenge i en puja més del 8%, amb la qual cosa s'acosta als 30.000 euros. La criptodivisa va descendir un 11,5%, fins als 27.630 euros, encara que va arribar a baixar fins als 25.500 euros, segons dades de Bloomberg. Malgrat el repunt d'avui, el bitcoin és molt lluny del màxim històric de 53.180 euros que va assolir el passat 14 d'abril.

La criptodivisa va viure una muntanya russa al llarg de la setmana passada, ja que va baixar un 1% dimecres passat; es va deixar un 1% divendres; va pujar un 8% aquest dissabte i es va desplomar l'11,5% diumenge. La criptomoneda més feta servir es va apropar dimecres als 24.600 euros, el nivell més baix des de finals de gener.

Riscos especulatius

"El mercat de les criptomonedes prova de rebotar després de la seva forta caiguda. El bitcoin s'ha vist fortament colpejat durant el cap de setmana després de la repressió de la Xina contra la mineria (de les criptodivises) i el comerç d'aquesta criptomoneda com a part dels esforços en curs per prevenir riscos especulatius financers", explica Sergio Ávila, analista d'IG, en un comentari recollit per l'agència Efe.

En la caiguda del bitcoin han jugat un paper fonamental les declaracions crítiques del fundador de Tesla, Elon Musk, i les reticències sobre les criptomonedes mostrades pel Banc Popular de la Xina i el Banc Central Europeu (BCE). El bitcoin es va enfonsar el 13 de maig després que Musk anunciés a Twitter que Tesla deixaria d'acceptar pagaments amb aquesta criptodivisa pel seu impacte ambiental.

L'ether

En la mateixa línia, l'ether, la segona criptomoneda més utilitzada, puja avui gairebé un 11% després d'haver-se desplomat un 12% diumenge. La criptodivisa de la xarxa Ethereum s'acosta als 1.885 euros, molt lluny del rècord de 3.590 euros que va marcar el 12 de maig.

 

Imatge principal, criptomonedes / Pixabay