El BBVA ha plantejat aquest dimarts als sindicats reubicar dins del grup a 467 empleats, amb el que rebaixaria els acomiadaments fins als 3.361 treballadors que pretén dur a terme a Espanya i, a més, millora les condicions de sortida, amb baixes a partir de 52 anys amb el 65% del salari.

Segons detalla CCOO, sindicat majoritari en l'entitat, BBVA ofereix per primera vegada als treballadors de més de 52 anys, amb una antiguitat mínima de 15 anys, indemnitzacions amb el 65% del seu sou, fins a un màxim de 250.000 euros si és menor de 55 anys.

Una proposta més generosa que la renda del 60% del sou anual que fins ara plantejava com a màxim per a aquells que tinguessin entre 56 i 57 anys. A partir de 58 i fins a 62 anys, segons la nova proposta del BBVA, el treballador podrà rebre fins al 70% del sou, quan anteriorment s'oferia com a molt el 65% del sou. Per als majors de 63 anys, no obstant això, manté l'oferta d'una indemnització de 20 dies per any amb un màxim de 12 mesos.

30 dies per any treballat

Per a la resta de la plantilla, el BBVA va proposar a principis de mes el pagament de 27 dies per any treballat, fins a un màxim de 18 mensualitats, i ara eleva aquesta quitança a 30 dies per any i un màxim de 20 mensualitats. Encara que les condicions de sortida plantejades pel banc milloren, encara continuen estant lluny de les propostes en la mateixa trobada per CCOO, que proposa prejubilacions a partir de 53 anys amb almenys el 75% del sou i en el cas dels majors de 58 anys arriben al 85%.

Després de la mobilització d'aquest dilluns de més de 6.500 persones en 21 ciutats enfront de seus del BBVA, el sindicat ha portat aquestes propostes a la taula de negociació de l'acomiadament col·lectiu d'aquest dimarts i la seva reivindicació de reduir un 20% els acomiadaments.

Respecte a la reubicació d'empleats, aquells que passen principalment de l'atenció en oficines a ser gestors remots, el banc també s'ha mostrat a favor de millorar les condicions laborals, reduir de 130 a 125 les tardes a treballar o suprimir l'obligatorietat de treballar en festius i festes majors. D'altra banda, el banc manté obert a negociar i el seu pla per a recol·locar en empreses fora del grup al 100% dels afectats pels acomiadaments del BBVA que volguessin continuar treballant.

CCOO, que en les últimes setmanes ha animat a la mobilització de la plantilla i fins i tot avui mateix advertia que és hora que el banc accepti unes condicions "dignes" perquè, "de no ser així, la conflictivitat laboral anirà en augment", valora ara els avanços. No obstant això, puntualitza, "continuen sent moviments clarament insuficients".

La sortida de 3.361 empleats suposa l'11,5% d'una plantilla de 29.330 del banc a Espanya o el 14,4% si s'exclouen els treballadors de societats que no es veuen afectades pels acomiadaments, que deixa la xifra de treballadors de BBVA a Espanya en uns 23.300.