La junta general d'accionistes de BBVA ha aprovat la reelecció de Carlos Torres com a conseller executiu de l'entitat amb un 98% de vots a favor, en la que ha estat la primera junta a la qual ha acudit en qualitat de president i que ha estat marcada per l'ombra del 'cas Villarejo'.

La junta s'ha celebrat aquest divendres a Bilbao i els accionistes han donat el vistiplau a totes les propostes del consell d'administració, tot i la desconfiança mostrada per alguns accionistes cap a la nova cúpula directiva i la seva relació amb l'expresident Francisco González i la seva suposada relació amb la signatura de detectius privada Cenyt, vinculada a l'excomissari empresonat José Manuel Villarejo.

En concret, la reelecció de Torres com a membre del consell s'ha aprovat amb un 98% dels vots, així com la del conseller Pujar Kumar Japoor, amb un 99%. També el 99% dels accionistes de l'entitat han votat a favor de la ratificació i nomenament del conseller delegat del banc, Onur Genç, directiu d'origen turc designat com a successor de Torres Vila en el marc del pla de successió de l'expresident Francisco González, que va deixar l'entitat el passat mes de desembre. Així, Torres va cessar en el seu càrrec de número dos per passar a ocupar el de president executiu, reemplaçant a Francisco González.

A la junta també s'han aprovat els comptes anuals i els informes de gestió del BBVA i del grup consolidat corresponents a l'exercici 2018, amb un 99% de vots a favor, així com l'estat de la informació no financera o de la gestió social ( 97%).

De la mateixa manera, l'entitat amb seu a 'La Vela' ha obtingut 'llum verda' a la seva decisió de delegar facultats en el consell d'administració amb un 99% de vots, amb facultat per formalitzar, esmenar, interpretar i executar les acords que s'adoptin a la junta general.

D'altra banda, ha estat aprovada la política de remuneracions dels seus consellers amb el 95% dels vots, que inclou el nombre màxim d'accions a lliurar com a conseqüència de la seva execució o portar a una votació consultiva l'informe sobre remuneracions, i ha estat ratificat amb el 98% d'accionistes a favor el nivell màxim de remuneració variable per als empleats l'activitat incideixi en el risc de l'entitat.

En concret, el banc reafirmarà el nivell màxim de remuneració variable de fins al 200% del component fix del emolument total per a un determinat col·lectiu d'empleats les activitats professionals "incideixen de manera significativa" en el perfil de risc del grup. Aquest punt es manté igual des de fa anys.

Les representacions sindicals i altres accionistes que han intervingut en la junta han mostrat la seva disconformitat amb una política de remuneracions "milionària", que consideren que hauria de ser més moderada, i han reclamat actualitzar i revisar els beneficis socials de la plantilla.

Torres ha respost als sindicats assegurant que BBVA és una empresa "preocupada per les persones, pel seu desenvolupament professional i per estar en permanent diàleg obert". Tot i això, ha reconegut el "creixent entorn competitiu" en un sector en "plena transformació".

"És responsabilitat de tots que s'assoleixin bons resultats i de ser eficient, el que és garantia per a l'empresa i dóna més seguretat per als treballadors", ha indicat el president de BBVA.

Respecte a la diversitat de gènere, ha admès que encara "falta molt camí per recórrer", sobretot en els llocs d'alta direcció. "Apostem per aquests valors, és una cosa positiva, bé per a l'equip i per al negoci", ha remarcat.