La banca privada ha accelerat en els últims mesos la seva immersió al món digital per transformar un negoci que està caracteritzat per la confiança i la relació personal amb el client. Els canvis estan servint a algunes d'aquestes empreses per augmentar clients i atreure inversors.

Andbank va afrontar el repte digital apostant pel llançament d'un neobanc, Myinvestor, amb el qual captar clients joves que demandaven un altre tipus de relació amb el seu banc. Va preservar el seu segment d'alts patrimonis amb l'operativa tradicional i va ampliar el seu abast a nous nínxols de negoci amb una entitat nativa digital que ha suposat una encertada aposta.

Els seus resultats són eloqüents. Myinvestor s'ha convertit en la fintech més gran d'Espanya en assolir els 500 milions de negoci i el nombre de clients ha crescut un 150% l'últim any, fins a assolir els 30.000.

Banca March també ha consolidat la seva aposta digital. Té previst concloure aquest any el seu pla de transformació digital, per al qual va anunciar una inversió de 75 milions d'euros en tres anys i l'objectiu d'incrementar en cinc punts percentuals l'ús dels canals digitals al final del pla estratègic.

Una altra de les entitats especialistes en inversió que s'ha incorporat al gir digital és Selfbank, que va evolucionar a Singular Bank, amb l'objectiu, segons la mateixa entitat, de ser una plataforma tecnològica 100% digital, amb les eines més avançades i un model de servei 360 graus construït sobre l'oferta ja existent de SelfBank.

Entre els grans, recentment la banca privada de BBVA ha estat reconeguda com la millor d'Europa en digitalització per la revista 'Professional Wealth Management' del Grup Financial Times.

Les expectatives de futur de la banca digital estan atraient capital a aquests projectes. Andbank ha aconseguit tancar per a Myinvestor una de les rondes d'inversió més importants d'una fintech espanyola: 20 milions d'euros, amb la que ha donat entrada a El Corte Inglés Seguros, AXA i alguns grups patrimonials.

Altres neobancs espanyols que han captat capital en diferents rondes són Bnext, 22 milions d'euros el setembre passat, i bnc10, que va tancar a final de l'any passat una ronda d'1 milió d'euros.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat