Els bancs eviten posicionar-se sobre la sentència del judici de l'1-O, ja siguin catalans o no. Així s'ha vist reflectit en la X Trobada del Sector Financer organitzada per KPMG avui, en què el president  de CaixaBank i el conseller delegat del Banc Sabadell, Jordi Gual i Jaume Guardiola, tot i tenir una estreta relació amb Catalunya, han evitat qualsevol declaració sobre la sentència. 

"Com comprendran, em dec als meus accionistes, als meus clients i els meus empleats, i vetllem pel benestar financer dels mateixos", ha asseverat Gual quan ha estat preguntat per la qüestió. Per la seva banda, Guardiola ha estat encara més esquiu amb el tema, i ha asseverat "no tenir una opinió concreta" sobre el tema. 

Tot i que no és estrany que el món financer vulgui desvincular-se d'opinions polítiques precisament perquè el diner és covard, cal recordar que el conflicte polític va portar a aquests dos bancs, els principals a Catalunya, a moure les seves seus i portar-les a territori espanyol, després que l'Estat tragués milers de milions dels seus fons.