Banc Sabadell ha iniciat converses per analitzar la venda de la seva activitat bancària al Principat d'Andorra a MoraBanc, un dels bancs més grans d'Andorra. Les dues entitats n’han informat ja als diferents supervisors i, en cas que materialitzés, està previst que l'operació inclogui el dret dels accionistes minoritaris a adherir-s'hi, en els mateixos termes que s'acordin amb Banc Sabadell, segons ha informat el propi banc.

César González-Bueno, conseller delegat del Sabadell, ha manifestat que "aquestes converses s'emmarquen en la nostra estratègia de centrar la nostra activitat de negoci a Espanya i considerar aquelles operacions corporatives internacionals que tinguin sentit tant per la naturalesa de comprador, com per les condicions econòmiques plantejades".

L'activitat bancària de Banc Sabadell a Andorra es vehicula a través de BancSabadell d'Andorra, del que controla el 51% del seu capital, i que "comparteix amb MoraBanc un perfil de banc sòlid, alta solvència i un fort arrelament en el teixit socioeconòmic andorrà, amb un elevat creixement continuat dels beneficis en els últims anys", segons informa el comunicat del banc català.

BancSabadell d'Andorra gestiona actualment uns recursos totals de 1.830 milions d'euros i el seu volum de crèdits puja a 426 milions d'euros. Alhora, compta amb una ràtio de solvència del 20,4% i un ROE del 10,5%. La seva quota de mercat és propera al 20%, compta amb set oficines i una àmplia xarxa de caixers automàtics que atenen el 23% dels particulars i el 32% de les empreses andorranes.

El banc líder del mercat andorrà

En cas que aquesta operació acabi tirant endavant, donaria lloc a l'entitat líder del mercat andorrà pel que fa a les principals magnituds de negoci en el mercat domèstic, rendibilitat i solvència, segons ha informat MoraBanc en un comunicat. De fet, donaria lloc a un grup amb més de 9.800 milions d’euros en recursos de clients, 1.500 milions d’euros d’inversió creditícia i unes ràtios de solvència líders a Andorra.

A més, afegeixen que "l'entitat resultant tindria un balanç molt sòlid i ben capitalitzat per continuar donant suport a la recuperació de l’economia andorrana". A més, des de l'entitat andorrana, creuen que "la integració de BancSabadell d'Andorra permetria incrementar considerablement la inversió en tecnologia per poder fer front als reptes de futur així com seguir millorant la proposta de valor dels clients".

Imatge principal: Fotografia del conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, durant la presentació de resultats del banc el passat 30 d'abril - Banc Sabadell