Banc Sabadell va obtenir en els sis primers mesos del 2022 un benefici net de 393 milions d'euros, un 78 % més que en el mateix període de 2021, quan va guanyar 220 milions, gràcies a la millora del negoci bancari i l'aportació més gran de TSB, la seva filial britànica. L'entitat va millorar en el semestre tots els seus marges i va assolir una rendibilitat del 7%, superant els objectius del pla estratègic, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CMNV). Els ingressos del negoci bancari, que engloben el marge d'interessos i les comissions netes, van créixer en aquests sis mesos un 3,8%, fins als 2.486 milions.

Segons el balanç de resultats enviat aquest dijous a la CMNV, el banc ha vist créixer tant la concessió d'hipoteques, que ha escalat un 19% al darrer trimestre, com la de crèdits al consum, que ha augmentat un 17%. Pel que fa a la seva filial britànica, TSB, ha fet una contribució positiva als comptes del grup de 54 milions d'euros, davant dels 39 milions del juny del 2021, fins al mes de juny.

Ingressos per negoci bancari

Al capítol d'ingressos destaca l'aportació del negoci bancari, que suma 2.486 milions, un 3,8% més en termes interanuals. Els ingressos per comissions netes se situen en 729 milions d'euros, cosa que representa un creixement del 2,8% interanual. Destaca en aquest apartat l'aportació de TSB, que creix un 14,8%.

Pel que fa a les despeses sumen 1.440 milions d'euros al primer semestre, el que representa una disminució del 4,8% en un any. El Banc Sabadell atribueix aquesta reducció a l'estalvi en personal a través de plans d'eficiència i dels darrers ERO. El balanç de l'entitat mostra una reducció de la plantilla, que ha passat de 21.095 persones a 18.975 en un any. També cau el nombre d'oficines del grup, passant de 1.918 sucursals a 1.525.

Cesar gonzalez-Bueno CEO Banco Sabadell - Banc Sabadell
César González-Bueno, CEO del Banc Sabadell / Foto: BS

Compliment dels objectius del Banc de Sabadell

"Seguim enfocats a la transformació de l'entitat i estem complint tots els objectius d'aquest any", ha destacat el conseller delegat del grup, César González-Bueno, en un comunicat. Per la seva banda, el director financer, Leopoldo Alvear, ha destacat que el "perfil de risc" del banc ha continuat “millorant”, amb una reducció de la seva ràtio de morositat i d'actius problemàtics.

Altres línies de negoci de l'entitat com els TPV o les targetes també han experimentat un bon comportament. Així, la facturació de targetes creix un 16% respecte al primer trimestre de l'any, aconseguint 5.541 milions, i la facturació de TPV's un 27% en el mateix període, situant-se en 12.111 milions d'euros. En el cas dels fons d'inversió concentren 22.538 milions, una reducció del 5% que el Sabadell atribueix a la "volatilitat" dels mercats financers.

Recursos dels clients

Al tancament de juny del 2022, els recursos de clients sumaven 163.391 milions d'euros i creixen un 3,8% a nivell interanual. Així mateix, els actius totals del grup pugen a 257.229 milions d'euros, fet que suposa un creixement del 2,8% interanual. Pel que fa a la ràtio de morositat mostra un comportament positiu i se situa al 3,31%, reduint-se tant a escala trimestral com interanual.