El Banc d'Espanya (BdE) ha suggerit a les entitats espanyoles que es fusionin amb altres bancs de l'Eurozona com a una "alternativa" per fer front a un context de tipus d'interès baixos i marges bancaris estrets.

En l'informe anual del Banc d'Espanya, el supervisor del sistema bancari espanyol apunta que aquestes integracions permeten arribar a quotes de mercat i presència geogràfica difícils d'aconseguir.

Fins ara només s'han produït fusions entre entitats espanyoles, on l'estalvi de costos per sinèrgies i optimització resulten "evidents". Una tendència que, segons l'ens, pot canviar a mesura que es consolidi la Unió Bancària. Les fusions transfrontereres afavoririen una major integració financera a Europa, indica la subgovernadora de l'ens, Margarita Delgado. Amb tot, el BdE avisa que cal trobar "l'equilibri adequat per evitar problemes de concentració" amb aquestes operacions.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat