El Banc d'Espanya no veu adequat limitar el preu dels habitatges llogats perquè l'evidència internacional mostra que aquesta mesura condueix a una reducció de l'oferta i pot afavorir un deteriorament important dels immobles.

Al seu Informe Anual de 2018, l'entitat constata que des de 2014 l'augment dels lloguers ha estat elevat, encara que ha crescut de forma heterogènia i especialment en ciutats com Madrid i Barcelona, un fenomen que influeix en el retard en l'edat d'emancipació dels més joves.

Davant d'aquesta realitat, el Banc d'Espanya advoca per donar prioritat a les polítiques públiques que afavoreixin una oferta estable d'immobles de lloguer i per millorar la seguretat jurídica perquè els propietaris trobin els incentius adequats per posar al mercat els seus immobles.

Fonts de la Direcció General d'Economia i Estadística han explicat que el problema de fons està que l'oferta de lloguer és encara escassa, per la qual cosa cal millorar les condicions perquè creixi.

"La demanda ha crescut més que l'oferta, això és tot", han explicat les mateixes fonts, que també apunten que probablement existia una demanda embassada durant molts anys.

Així mateix, han assenyalat que l'augment de la demanda s'ha vist afavorit per la supressió de biaixos impositius (beneficis fiscals) en favor de la propietat.