El Banc d'Espanya ha patit un atac informàtic que ha impedit l'accés a la seva pàgina web des de servidors externs des d'ahir diumenge, si bé no ha tingut més conseqüències, segons han informat Europa Press des de l'organisme. De fet, entrar en la seva pàgina web és ha estat impossible durant tot el dia, encara que sembla que els tècnics han aconseguit solucionar-lo en part.

Aquest tipus d'atac cibernètic, denominat atac de denegació de servei (DoS, per les seves sigles en anglès), és patit pels webs d'organismes públics amb "relativa freqüència", encara que en aquesta ocasió ha estat "bastant fort", ja que encara no ha estat del tot solucionat per complet malgrat que l'equip tècnic porta en això tot el dia.

En qualsevol cas, no s'ha produït un robatori de dades ni cap altre servei s'ha vist afectat. "No ha tingut més conseqüències que impedir l'accés al web", han assegurat des del Banc d'Espanya. Si bé el problema "sembla que comença a solucionar-se", des de l'organisme encara no compten amb una estimació sobre quan estarà completament resolt.

El compte de Twitter Anonymous Catalonia va publicar un missatge ahir a la tarda, diumenge, en el que comunicava que la pàgina web del Banc d'Espanya havia caigut, unes línies que acompanyava de l'hashtag #OpCatalonia, utilitzat en anteriors ocasions en què s'han perpetrat atacs cibernètics en aquesta línia.

Així, el passat 20 d'agost el col·lectiu Anonymous va intentar hackejar els webs del PSOE, la Policia Nacional i el Tribunal Constitucional, la qual cosa va ocasionar problemes a aquests llocs a Internet, encara que no va afectar el seu funcionament intern.

El mes d'octubre passat també van reivindicar el bloqueig del web del Tribunal Constitucional, que va patir durant hores un atac massificat de denegació de serveis.