Sabien que arribaria el seu final i ara ja té data. El mític Punt de Trobada, el supermercat que rep els visitants andorrans tot just passada la frontera, tanca. La data de comiat serà el 30 de novembre, tot i que esperaven poder allargar fins al 29 de febrer del 2021 per salvar la campanya de Nadal i assegurar la feina dels treballadors.

Aquest centre comercial ubicat al municipi de Sant Julià de Lòria havia viscut uns quants litigis entre la família Cachafeiro, empresaris del supermercat, i la família Mallol, propietaris del terreny.

Un nou Punt de Trobada suspès

El passat mes d'agost, aquest gran supermercat va ser protagonista indirecte d'una esllavissada de roques a l'altura de Borda Sabater. No va provocar ferits, però sí desperfectes materials al centre comercial Punt de Trobada, davant del punt on van passar els fets. Més enllà del fet, la relació dels Cachafeiro amb els fets és directa. L'estat malmès dels ancoratges i un manteniment deficient es remunta a unes obres inacabades per construir el nou centre comercial Punt de Trobada. 

La família Cachafeiro va comprar aquest terreny després de perdre el lloguer de l'actual espai Punt de Trobada, que passaria a les mans dels grans magatzems Pyrénées, els quals va tancar un suculent acord amb els propietaris de l'espai, la família Mallol Sunyer. És aleshores quan els Cachafeiro van decidir pagar prop d'un milió d'euros com a llicència per buidar la muntanya i iniciar les obres del seu nou espai. Però els problemes amb la constructora van acabar paralitzant unes obres que havien furgat profundament la muntanya per construir un pàrquing. 

Un Carrefour

Tanca una porta i se n'obre una altra. L'explotació de l'espai passa al grup Pyrénées, que ha tancat un acord amb la francesa Carrefour per ubicar un gran hipermercat, el primer d'aquesta cadena a Andorra. L'hipermercat que ocuparà l'espai d'Andorra 2000 comptarà amb una superfície de 6.000 metres quadrats i incorporarà l'oferta de restauració Bon Appétit, marca pròpia de la cadena francesa.

El president del grup Pyrénées, Patrick Pérez, ha manifestat que aquesta col·laboració i obertura del primer hipermercat amb el grup Carrefour "és una oportunitat estratègica important" que permetrà combinar els seus respectius coneixements empresarials i "reforçar la posició de Pyrénées".