El Ministeri de Foment considera "raonable" articular una parada del tren d'alta velocitat a l'aeroport de Girona, amb la finalitat de fomentar la intermodalitat entre maneres de transport i millorar l'aprofitament de la capacitat de l'aeròdrom, segons ha indicat el titular del Departament, Íñigo de la Serna.

Aquest aeròdrom se sumaria així al del Prat de Barcelona, pel qual ja s'està construint una llançadora AVE, que connectarà l'estació de tren de Sants amb la T1 de l'aeròdrom. De la Serna ha assegurat que el desembre del 2018 estaran a punt les obres d'aquest enllaç, que permetrà arribar a l'aeroport de la capital catalana en uns 19 minuts i donaran serveis a entre set i nou milions de viatgers anuals.

"De moment, entre aquest mes d'abril i el pròxim de maig es muntarà la tuneladora amb la qual s'excavarà el gruix de la connexió, un túnel d'uns quatre quilòmetres", ha indicat el ministre sobre la llançadora al Prat, que té una inversió d'uns 285 milions d'euros.

Respecte a la parada de l'AVE a Girona, De la Serna considera que es tracta d'una "idea més que raonable". "Així ho consideren Aena i el Ministeri, per la qual cosa he donat instruccions a Adif perquè treballi juntament amb la Generalitat", ha declarat el ministre durant un acte sobre el corredor mediterrani.

El ministre ha emmarcat aquesta iniciativa en l'aposta estratègica de Foment per la intermodalitat entre maneres de transport, en la qual també va circumscriure el pla de millora previst a Rodalies.