El nombre de viatgers que van optar per viatjar amb avió per l'interior de l'Estat espanyol va créixer un 8,8% el 2016 respecte a l'any anterior, mentre que els que van elegir el ferrocarril van augmentar un 1,5%, segons les dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicades aquest dilluns.

En concret, 33 milions d'usuaris van utilitzar el transport aeri el 2016, davant els 580 milions de viatgers que van escollir el tren, que inclou Rodalies, mitja distància i AVE per als seus desplaçaments. El 2016, l'alta velocitat acumula un increment mitjà del 4,8%.

Puja el transport en autobús

Per la seva part, el transport amb autobús va augmentar un 3,3%, mentre que el marítim es va incrementar en un 13,1% el 2016.

En total, el nombre de viatgers que van utilitzar el transport públic va créixer un 2,4% l'últim any, amb un total de 4.631 milions.

El transport urbà va créixer un 2,3% en taxa anual i l'interurbà un 2,7%, segons l'estadística de transport de viatgers (TV).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat